Gerai paslėpta siunta aptikta Lavoriškių pasienio punkte. Paketai su narkotikai aptikti slėptuvėse po automobilio sėdynėmis.

„Norime informuoti apie sėkmingą policijos operaciją. Vakar Lietuvos-Baltarusijos pasienio punkte buvo patikrintas į Baltarusiją važiuojantis visureigis „Kia Sorento“. Nebuvo paprasta – teko pasitelkti sienos apsaugos pareigūnus ir buvo rasta narkotinė medžiaga. Prokurorai jau kreipėsi į teismą dėl dviejų asmenų suėmimo. Buvo atliktos kratos ir buvo rasta grynų pinigų – daugiau nei 130 tūkst. eurų. Dedame pastangas nustatyti visą narkotikų kelią. Tirsime minėtų asmenų turtą, kad galėtume apriboti jų teises ir turtą ir konfiskuoti“, - teigia Darius Valkavičius, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

„Narkotinės medžiagos buvo gerai paslėptos. Automobilis buvo paruoštas gabenti kontrabandą. Plika akimi nustatyti nepavyko, tačiau panaudojus rentgeną rasta 164 kg narkotinių medžiagų, kurių vertė siekia 300 tūkst. eurų“, - sako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Buvo sulaikyti trys asmenys, gimę 1966 m., 1965 m. ir 1985 metais – visi vilniečiai. Dabar jiems gresia iki 15 metų nelaisvės.

Taip pat kratų metų rasti prabangūs nauji visueigiai „Lexus“ ir „Audi“, kuriais naudojosi įtariamieji.

Du iš jų jau buvo teisti – vienas už narkotikus, kitas už smurtinius nusikaltimus. Manoma, kad narkotikai į Lietuvą pateko iš Maroko ir buvo skirti Rusijos rinkai.

Sulaikytiems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikaltimų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d. (Organizuota grupė), 7 str. 12 p. (Baudžiamoji atsakomybė už tarptautinėse sutartyse numatytus nusikaltimus), 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 199 str. 3 d. (Kontrabanda), už kuriuos numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė iki penkiolikos metų.