Tūkstančiai policininkų I. Molotkovo ieškojo penkias valandas. Jis buvo sučiuptas bendrabutyje Pelesos g.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimo. Tas, kas panaudojęs fizinį ar psichinį smurtą pagrobė šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas arba bet kokiu būdu pagrobė daugiau kaip du šaunamuosius ginklus, didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 6 iki 10 metų.

Penktadienį prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama leidimo jį suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. Teismo prokuratūros prašymą patenkino.

Pasak prokurorės Editos Ignatavičiūtės, sulaikytasis elgiasi ramiai. I. Molotkovas sako, kad teistas jau 17 kartų, tačiau prokuratūros duomenimis, jis teistas 15 kartų, administracine tvarka baustas 128 kartus. Šiuo metu prieš jį atliekami 8 ikiteisminiai tyrimai, šis - devintasis.

Iki šiol jis buvo teistas už narkotikų laikymą, vagystes ir plėšimus. Pinigus išleisdavo narkotikams. Jis neturi nuolatinės gyvenamosios vietos ir pragyvenimo šaltinio. Skirdamas suėmimą teismas atsižvelgė į tai. Be to, prokuratūros ir teismo manymu, paliktas laisvėje I. Molotkovas gali slėptis ir daryti naujus nusikaltimus.

Teisme I. Molotkovas teigė, kad jo organizme yra svetimkūnis, jis prašė policijos nuvežti jį pas gydytoją, tačiau medikai nusprendė jo neoperuoti. Tada I. Molotkovas esą prašė pareigūnų kaip nors įtakoti medikus, kad šie vis dėlto jį operuotų, tačiau policininkai šio prašymo nepildė. Todėl jis labai supykęs ir dėl to pagrobė automatą bei pabėgo.

Tą vakarą jis važinėjo Vilniaus viešuoju transportu - automatą buvo paslėpęs po striuke, o antrankius slėpė užtemptomis rankovėmis ir rankose laikoma kepure.

Kaip jis paskui nusiėmė antrankius (ar turėjo pagalbininkų), pareigūnai kol kas neatskleidžia.

Teisme I. Molotkovas teigė ketinęs penktadienį ryte pasiduoti.