Kaip DELFI sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Algirdas Kaminskas, paskelbus teismo nutartį žiniasklaidoje ji tampa oficiali bei ketvirtadienį privalo būti įgyvendinta.

„Pareigūnai, jei to prireiks, užtikrins viešąją tvarką. Jei pasitaikys incidentų, bus nustatyti jų kaltininkai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - teigė Kauno policijos vadovas.

DELFI primena, kad praėjusį penktadienį M. Petrovskis buvo nuvytas nuo Kedžių namų. Pirmadienį ant kelio, vedančio iš Kedžių kiemo, suklaupusi minia neleido mergaitės išvežti į pasimatymą su L. Stankūnaitė. Beje, ketvirtadienį numatytas ir eilinis mergaitės pasimatymas su mama.

Tuo tarpu advokatas Aidas Venckus mato nemažai procesinių pažeidimų, dėl kurių mergaitė bent jau kol kas neturėtų būti perduota motinai.

„Visų pirma antstolis kreipėsi į teismą, kad šis išaiškintų, kaip vykdyti sprendimą. Tai reiškia, kad antstolis nesupranta, kaip reikia nutartį įvykdyti. Išaiškinimas dar nėra gautas, tai ką jis planuoja vykdyti? Bet čia nieko nuostabaus – šioje byloje viskas daroma atvirkščiai“, - DELFI sakė A. Venckus.

Taip pat buvęs D. Kedžio advokatas bei mergaitės globėjos Neringos Venckienės vyras dar kartą išreiškė poziciją, kad N. Venckienė tebėra teisėta dukterėčios globėja.

„Teismo nutartyje skelbiama, kad skubiai vykdoma tik viena dalis – dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo. Tačiau kitoje dalyje - dėl mergaitės globos - nėra skelbiama, kad nutartis vykdoma skubiai. Tai kaip teisėta globėja gali atiduoti mergaitę?“, - sakė A. Venckus.

Taip pat Venckai apskundė teismo nutartį dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo. Kol kas šis skundas lieka neišnagrinėtas.

Vis dėlto advokatas neslėpė, kad jei L. Stankūnaitė ateis pasiimti dukros – ji bus perduota.

„Mes visą laiką sakėme – tegul ateina L. Stankūnaitė ir pasiima mergaitę. Tačiau to ji nedaro“, - teigė A. Venckus.