Rugsėjo 15-ąją Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai buvo iškviesti į VĮ „Regitra“ patalpas. „Regitros“ darbuotojai prašė pareigūnų vieną vairavimo teorijos egzaminą laikiusį vyrą palydėti į ligoninę plauti ausų.

Tokios keistos procedūros egzamino metu prireikė 33 metų Vilkaviškio gyventojui, kuris apsisprendė teisę vairuoti įgyti „Regitros“ Šiaulių padalinyje. Egzaminuojamus asmenis stebėjusios darbuotojos dėmesį patraukė keistai prie kompiuterio monitoriaus palinkęs vyras.

Kurį laiką atidžiau jį stebėjusi egzaminuotoja pamatė iš po džemperio su gobtuvu išlendančius laidus. Pasibaigus egzaminui, Vilkaviškio gyventojas buvo pakviestas į kitą patalpą ir jam pranešta, kad egzaminas neįskaitytas, nes jis naudojosi informacijos priėmimo-perdavimo įranga, ką egzamino laikymo taisyklės griežtai draudžia, praneša Šiaulių apskrities policija.

Pričiuptas vyras iš pradžių šį faktą bandė neigti, vėliau jį pripažino. Jo nusirengto džemperio vidinėje pusėje „Regitros“ darbuotojai aptiko dalį priklijuotos elektroninės įrangos - interneto modemą su SIM kortele ir mobilaus ryšio telefoną. Kita įrangos dalis – ausinės, buvo egzaminuojamojo ausyse. Jos buvo be laidų, miniatiūrinės ir beveik nematomos. Mažyčių ausinių vyras išsiimti nebesugebėjo. Nepadėjo nei ausų krapštymas, nei šokinėjimas ant vienos kojos. Tad pareigūnams teko vyrą lydėti į ligoninę. Medikams ausines iš ausų pavyko pašalinti, tik kelis kartus pakartojus plovimo procedūrą.