21.09 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs asmuo pranešė, kad Vilniuje, Panevėžio g., ant pastato stogo užsilipę vaikai lazerio spinduliu šviečia į butų langus, į dangų ir į praskrendančius lėktuvus. Pranešėjas teigė, kad pats buvo apakintas lazerio spinduliu.

Į įvykio vietą operatyviai atvykę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai į antrąjį policijos komisariatą pristatė keturis berniukus – du iš jų yra gimę 1999 m., kiti du – 1998 m. Pas vieną berniuką rastas lazeris.

Ketvirtadienį policija patikslino informaciją apie vaikus: „Kaip paaiškėjo tyrimo metu, vienas iš susirinkusių vaikų lazerio spinduliu švietė ne į Vilniaus tarptautiniame oro uoste besileidžiačius lėktuvus, bet tik į priešais esančio daugiabučio namo langus. Tai daręs berniukas prisipažino, jo tėvams gresia administracinė atsakomybė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 straipsnį “Nedidelis chuliganizmas”.

Už nedidelį chuliganizmą gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Tą patį trečiadienio vakarą, 21.46 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, ties Filaretų ir Peteliškių gatvių sankryža lazeriu šviečiama į dangų. Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams nepavyko nustatyti tai dariusio asmens ar asmenų.

Trečiadienio vakarą Santariškėse, pro Vaikų ligoninę važiavę vairuotojai taip pat pranešė, jog pro ligoninės langą į pravažiuojančius automobilius šviečiama lazeriu.