Daugiausia pranešimų buvo sulaukta šeštadienį, kai saulė žeme ridinėjosi. Saulės kerams neatsispyrė daug žmonių, nors išvakarėse ir tą pačią dieną jų buvo prašoma likti namuose. Sunerimę policijai skambino Rėkyvos gyventojai, baisėdamiesi jaunimo elgesiu už buvusios padangų gamyklos. Čia susirinkusi grupė linksminosi šūkaudama, kad jiems vienodai ta korona. Tik įspėti policijos pareigūnų jaunuoliai išsiskirstė. Būtų gerai, kad jie būtų dar ir suvokę, jog šis pareigūnų perspėjimas nėra jų laisvės varžymas, o jų apsauga nuo koronaviruso, kuris plinta žmonių susibūrimo vietose, praneša Šiaulių apskrities policija.

Joniškio rajone, prie Mūšos pažintinio tako, policijos pareigūnai rado apie 30 automobilių, kuriais atvykę lankytojai būreliais buvo pasklidę po teritoriją. Patruliams teko įtikinėti žmones nesibūriuoti ir išsiskirstyti po namus.

Radviliškio rajone, Beinoravos kaime, muzika ir juokas sklido iš senosios dvarvietės. Iki atvykstant policijos pareigūnams, jaunimas spėjo išsiskirstyti.

Šiauliuose, prie prekybos centrų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse, buvo išskaidyta ne viena prie automobilių stoviniuojanti jaunimo grupelė.

Kontroliuoti viešosiose vietose besibūriuojančius žmones padėjo ir Šaulių sąjungos nariai bei Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Civilinės saugos ir teisėtvarkos bei Miesto koordinavimo skyriaus specialistai. Iš pastarųjų buvo gauta informacija, kad jie, tikrindami asmenis, kurie privalo laikytis saviizoliacijos (yra raštiškai įsipareigoję), dviejų asmenų saviizoliacijos vietose nerado. Su Šiauliuose, K. Donelaičio gatvėje, gyvenančiu vyru policijos pareigūnai bandė susisiekti telefonu, tačiau atsiliepė kitas vyras, kuris paaiškino, kad saviizoliacijoje turintis būti vyras neturėjo savo mobilaus ryšio telefono, tad nurodė jo. Kur šiuo metu gali būti kontroliuojamas vyras, jis nežinąs. Nerasta ir Šiauliuose, Dainų g., saviizoliacijoje turėjusi būti iš užsienio grįžusi mergina. Jos mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Kartais keistai žmonės suvokia saviizoliacijos prasmę. Štai Šiaulių rajone, Ginkūnuose, viešbutyje, saviizoliacijos tikslu apgyvendintas vyras izoliacijoje išbuvo tik pora valandų ir išpėdino į šalia esančią parduotuvę cigarečių. Parėjusį jį pasitiko pareigūnai, kurie pasirašytinai supažindino su atsakomybe dėl karantino sąlygų nesilaikymo.

Dar vienas pažeidėjas nustatytas Šiauliuose, Vilniaus g. Saviizoliacijoje gyvenančiu vaikinu artimieji rūpinasi, kasdien atveža maisto ir palieka už durų, o jaunuolis sotus ir laimingas eina linksmintis į miestą.

Nerimą kelia pranešimai, kad iš užsienio grįžę artimieji apsigyvena savo šeimose, o jų nariai po kontaktų su jais eina į darbą. Štai iš Radviliškio rajono pasiekė žinia, kad vienos kaimo gyventojos sūnus grįžo iš Didžiosios Britanijos, o jo motina eina dirbti į kaimo parduotuvę ir kasdien kontaktuoja su daug žmonių.

Taigi, pasirodo, kontrolės suaugusiesiems reikia dar daugiau, negu vaikams. Žinokite, kad nesusivokiančių žmonių aplink jus gausu, tad saugokitės jų, kuo mažiau keldami koją iš namų. O jei prireikė į viešumą, nepamirškite kaukės.