Naktį iš šeštadienio į sekmadienį du kelių policijos ekipažai darbavosi Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės sankryžoje, kai stabdomas nestojo automobilis „Audi A6“. Jo vairuotojas padidino greitį ir nulėkė Taikos prospektu. Vienas ekipažas nauja „Škoda Octavia“ nusivijo bėglį. Prieš išvažiuojant į Statybininkų prospektą kelią bėgliui pastojo antrasis policijos ekipažas su automobiliu „VW Passat“. „Audi“ trenkėsi į policijos mašiną bei į kelkraštyje stovinčius automobilius „Peugeot 607“ ir „Ford Scorpio“.

Avariją sukėlęs vairuotojas elgėsi agresyviai, nelipo iš mašinos ir nevykdė teisėtų policijos reikalavimų, todėl pareigūnai panaudojo elektros impulso prietaisą.

Vairuotojui Maksimui K., gim. 1983 m., nustatytas vidutinis girtumas - 1,93 prom.

Apžiūrint jo automobilį rastas itin prastai suklastotas vairuotojo pažymėjimas. Į kortelę įklijuota Maksimo nuotrauka, tačiau gimimo metai ir pavardė yra kito asmens. Dėl dokumentų klastojimo iškelta baudžiamoji byla. Į ligoninę kreipėsi policijos automobilį „VW Passat“ vairavęs Gintaras T. Pareigūnui sumušta galva. Jis paleistas gydytis namuose.