Krovininių automobilių ir mikroautobusų patikros metu taip pat tikrintas ir vairuotojų blaivumas.

Iš viso pareigūnai antradienį patikrino beveik 5 tūkstančius transporto priemonių. Patikros poste, įsikūrusiame kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai (A8), ties Truskavos gyvenviete, Lietuvos muitinės pareigūnai tikrino transporto priemones, jų krovinius, mobiliu rentgeno įrenginiu. Buvo naudojami ir tankio matuokliai, pasitelkti tarnybiniai šunys, praneša Kauno apskrities policija.

Muitininkai nustatė du biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimus, net šešis atvejus kai transporto priemonių savininkai ar valdytojai nebuvo susimokėję naudotojo mokesčio. Taip pat išaiškino automobilių kelių, jų statinių ir įrenginių sugadinimo, sunkiasvorių ir didelių matmenų krovinių vežimo be leidimo atvejus bei krovinių vežimo kelių transporto priemonėmis vidaus ir (ar) tarptautiniais maršrutais taisyklių pažeidimą.

Panevėžio apskrityje pažeidimų, susijusių su administracinės teisės pažeidimais nenustatyta. Tačiau vienas krovininis automobilis su pilna cisterna kuro sukėlė įtarimą dėl gabenamos medžiagos atitikties, todėl mašina buvo palydėta mėginio paėmimui. Utenos apskrityje pareigūnai nustatė šešis administracinius teisės pažeidimus, keturiais atvejais iš jų – kai nebuvo sumokėtas transporto priemonių savininkų ar valdytojų naudotojo mokestis.

Kauno apskrityje nustatyta net 112 administracinių teisės pažeidimų. Daugiausia – kelio ženklų ir ženklinimo nesilaikymas, privalomo draudimo ir techninės apžiūros nebuvimas, kelio mokesčio nesusimokėjimas bei darbo ir poilsio laiko pažeidimas. Taip pat nustatyta ir saugos diržų nesegėjimo, valstybinių numerių nebuvimo, vairuotojo pažymėjimo neturėjimo, akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, naudojimo ar laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką atvejų. Pareigūnai sustabdė ir aštuonis neblaivius transporto priemonių vairuotojus ir vieną dviratininką. Sulaikytas ir vienas paieškomas asmuo, kuriam išduotas Europos arešto orderis.

Kauno apskrities policijoje pradėti ir 2 ikiteisminiai tyrimai. Ryte Truskavos gyvenvietėje įsikūrusiame poste sustabdytoje transporto priemonėje rastas valties variklis, „Fiskars“ kirviai, elektriniai pjūklai, „Karcher“ siurbliai ir kt., todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 189 str. 1 d. (Nusikalstamu būdu gauto turto įgijimas arba realizavimas). Po pietų Vilkijoje pareigūnus bandyta papirkti (40 eurų), todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai primena, kad tokios bei panašios bendros saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.