Per aštuonis šių metų mėnesius Lietuvoje iš apyvartos buvo išimta beveik 50 tonų nelegalių naftos produktų, tuo tarpu pernai per tą patį laiką jų buvo išimta dvigubai mažiau - kiek daugiau nei 21 tona.

Kadangi akivaizdžiai pastebimas nelegalių naftos produktų apyvartos didėjimas, antradienį laikinai generalinio policijos komisaro pareigas einantis Vytautas Navickas pasirašė nurodymą.

Pasak Policijos departamento, juo siekiama užkardyti neteisėtą prekybą kontrabanda įvežtu ar neteisėtai disponuojamu kuru bei sustiprinti kuro, kuriam taikomos akcizų lengvatos, naudojimo ir apyvartos kontrolę.

Teritorinės policijos įstaigos, vykdydamos nurodymą, privalo organizuoti prevencines priemones, ypatingą dėmesį skirti prižiūrimoje teritorijoje esantiems garažų masyvams, aikštelėms, kuriose sustoja vilkikų vairuotojai, geležinkelių lokomotyvų depams, degalinėms ir kitoms galimoms vietoms, kuriose gali vykti nelegali prekyba naftos produktais.

Taip pat ypatingas dėmesys turi būti skiriamas šildymui, žemės ūkiui, tvenkinių ir kitų vidaus vandenų žuvininkystei skirto žymėto kuro naudojimo ir apyvartos kontrolei.

Žiniasklaidoje ketinama paskelbti pasitikėjimo telefonai, kuriais gyventojai galės pranešti apie neteisėtos naftos produktų apyvartos atvejus.

Lietuvoje šią vasarą smarkiai buvo padidėjusios degalų kainos, rugsėjo pradžioje jos buvo pasiekusios rekordines aukštumas. Todėl iš Rusijos vilkikų vairuotojų ar kitų vežėjų atvežamas pigesnis kuras tapo labai paklausus vairuotojų tarpe.

Pastaruoju metu degalų kainos yra stabilizavusios.

Mažeikių nafta" trečiadienį keliais centais padidins populiariausio 95 markės benzino ir dyzelino kainas.

Koncerno produkciją realizuojantys prekybos namai pranešė, kad trečiadienį didmeninė populiariausio benzino kaina pakils 2 centais iki 2,85 lito už litrą, o dyzelino - 3 centais už litrą iki 2,75 lito.

Didžiausių mažmeninės prekybos degalais tinklų "LUKoil" ir "Statoil" degalinėse Vilniuje litras 95 markės benzino kainuoja po 3,17 lito, o dyzelinas - nuo 3,09 lito iki 3,12 lito už litrą.