Pasak vietos gyventojų, įtariamasis gyvendavo tai savo tėvų namuose Macikuose, tai Šilutėje. Nužudytos merginos lavonas rastas maždaug už kilometro nuo įtariamojo namų Macikuose, laukuose, Šyšos senvagėje. Kūną bandyta slėpti - ant jo buvo primesta žolių. Aplink daug kraujo.

Manoma, kad mergina buvo sužalota prie Priekulės, netoli statomos sodybos, kur irgi buvo rasta kraujo. Ten rasti ir J. Šikšniūtės batai bei striukė. Artimųjų manymu, iš ten žudikas merginą išsivežė automobiliu (galbūt bagažinėje). Važiuodamas į Macikus nulėkė nuo kelio į griovį, bet paskui tęsė kelionę.

Po viešnagės pas močiutę Šilutės rajone mergina sekmadienio vakarą pakeleivinga mašina išvažiavo į Klaipėdą, kur mokėsi, tačiau uostamiesčio nepasiekė. Įtariama, kad pakeliui ją nužudė 1991 m. gimęs šilutiškis (jau du kartus teistas). Antradienio popietę prie Minijos upės rasti J. Šikšniūtės batai ir suplėšyta striukė.

Narai kūno ėmė ieškoti dar antradienio pavakarę, tačiau dėl tamsos darbus teko nutraukti. Trečiadienio rytą narai vėl pradėjo paiešką Minijoje. Ryte jie tikrino upės atkarpą prie Sakučių (Šilutės r.) tilto, kol buvo atšaukti.

Kaip paaiškėjo patikrinus jo telefono numerį internete, šis jaunuolis jau ne vienerius metus naršė po pornografinius ir prostitučių tinklalapius. Pvz., dar 2009 m., būdamas 18-os, jis tinklalapyje, kur savo skelbimus talpina prostitutės, prie nuogos merginos nuotraukos parašė: "Parasyk man:)... (tel. nr. - red.) jaj noretum gero sekso:)" (kalba netaisyta - red.).

Dingusios studentės J. Šikšniūtės paieškos

Antradienio popietę prie upės rasta vieta, kur buvo išdaužtas automobilio stiklas, aptiktos vilkimo žymės, rasti studentės batai ir suplėšyta striukė.

Dingusios merginos buvo ieškoma Šilutės rajone bei Tauragės apskrityje. Studentės paieškai buvo pasitelktas VSAT sraigtasparnis.

Sekmadienio pavakarę studentė iš Šilutės rajono Saugų kaimo, kur svečiavosi pas močiutę, turėjo vykti į Klaipėdą, tačiau uostamiesčio taip ir nepasiekė. Apie dingusią merginą artimuosius informavo draugės, kurios sekmadienio vakarą paskutinį kartą su J. Šikšniūte bendravo, kai studentė važiavo į Klaipėdą pakeleivinga mašina.

Visą naktį iš pirmadienio į antradienį dingusios studentės ieškojo pareigūnai, artimieji, draugai. Beieškant šalia Šilutės žabų ir lapų krūvoje aptiktas II pasaulinio karo artilerijos sviedinys, jį išsivežė išminuotojai.

DELFI žiniomis, mergina pakeleivingą mašiną kelionei į Klaipėdą rado internete. Važiuodama su jaunu nepažįstamu šilutiškiu studentė ėmė nerimauti, nes vairuotojas pasuko žvyrkeliais. Sunerimusi J. Šikšniūtė draugėms parašė kelias žinutes, rašė, kad vairuotojas keistai elgiasi. Mergina apgailestavo, kad jos telefonas baigia išsikrauti, netrukus taip ir įvyko.

Pirmadienį policija apklausė žalio „Hyundai“ vairuotoją. Po šios apklausos jis buvo paleistas. Bet vėliau, tikrinant jo parodymus, pasikalbėjus su merginos artimaisiais kilo įtarimų, kad vaikinas meluoja. Patikrinus vairuotojo telefono duomenis paaiškėjo, kad sekmadienį jis net nebuvo Klaipėdoje. Todėl antradienį jis vėl buvo apklaustas ir surakintas antrankiais.

Jaunas šilutiškis, pirminiais duomenimis, jau porą kartų teistas. Pirmadienį paleistas po apklausos jis, pasak pareigūnų, „kažką intensyviai veikė“. Automobilis, kuriuo buvo vežama studentė, surastas, jis jau buvo atiduotas į metalo laužą, bet dar nepradėtas ardyti. Antradienį „Hyundai“ atvežtas į policijos komisariato kiemą. Mašina be valstybinių numerių, išdaužtas vienas šoninis langas.

Mašina surasta šalia Šilutės esančioje Verdainėje, senų automobilių supirktuvėje. Šilutiškis „Hyundai“ čia atvežė pirmadienį, apie 16 val. Nors išdaužtas keleivio pusės priekinis langas, salone nėra šukių - mašina, prieš atiduodant į supirktuvę, išsiurbta ir išvalyta. Policija ieško automobilius valančios įmonės, kur buvo išvalytas „Hyundai“.

Automobilį supirktuvė nupirko už 240 litų. Vietos gyventojai kalba, kad vaikino automobilį galėjo išvalyti visai ne kokios įmonės darbuotojai, o jo motina. Policija apie spėliones net nesileidžia į kalbas.Paaiškėjo, kad įtariamasis yra Valdas J., gimęs 1991 m.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius, antradienio popietę pranešė, kad surinktų duomenų pakanka įtarimų dėl žmogžudystės pareiškimui. Dar prieš surandant galimą žmogžudystės vietą, pareigūnai jau žinojo, kad mergina nužudyta ir įmesta į vandenį. Nepatvirtintais duomenimis, tai, kad merginos kūnas galimai numestas į upę nuo tilto, sužinota per įtariamojo apklausą.