Pirminiais duomenis, prie upės rasta vieta, kur buvo išdaužtas automobilio stiklas, aptiktos vilkimo žymės, rasti studentės batai ir suplėšyta striukė. Į šią vietą iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai. Pakrantėje dirba kinologai ir du gelbėtojų ekipažai.

Į Klaipėdą pakeleivinga mašina važiavusios ir mįslingomis aplinkybėmis dingusios merginos buvo ieškoma Šilutės rajone bei Tauragės apskrityje. Studentės paieškai buvo pasitelktas VSAT sraigtasparnis. Jis skraido nuo vidurdienio ir kol mergina nesurasta, dalyvauja paieškoje.

Papildyta: 17.41 val. gelbėtojai dėl tamsaus paros meto nutraukė merginos paiešką. Merginos kūnas nebuvo surastas, tad ryte narai tęs darbus vandenyje.

Sekmadienio pavakarę studentė iš Šilutės rajono Saugų kaimo, kur svečiavosi pas močiutę, turėjo vykti į Klaipėdą, tačiau uostamiesčio taip ir nepasiekė. Apie dingusią merginą artimuosius informavo draugės, kurioms sekmadienio vakarą nepavyko susisiekti su mergina. Paskutinį kartą jos su J. Šikšniūte bendravo, kai studentė važiavo į Klaipėdą pakeleivinga mašina. Pareigūnai turi duomenų, kurioje vietoje paskutinį kartą fiksuotas J. Šikšniūtės telefono signalas, rašo „Klaipėda“.

Visą naktį iš pirmadienio į antradienį dingusios studentės ieškojo pareigūnai, artimieji, draugai. Beiškant šalia Šilutės žabų ir lapų kruvoje aptiktas II pasaulinio karo artilerijos sviedinys, jį išsivežė išminuotojai.

DELFI žiniomis, mergina pakeleivingą mašiną kelionei į Klaipėdą rado internete. Važiuodama su jaunu nepažįstamu šilutiškiu studentė ėmė nerimauti, nes vairuotojas pasuko žvyrkeliais. Sunerimusi J. Šikšniūtė draugėms parašė kelias žinutes, rašė, kad vairuotojas keistai elgiasi. Mergina apgailestavo, kad jos telefonas baigia išsikrauti, netrukus taip ir įvyko.  

Pirmadienį policija apklausė žalio „Hyundai“ vairuotoją. Po šios apklausos jis buvo paleistas. Bet vėliau, tikrinant jo parodymus, pasikalbėjus su merginos artimaisiais kilo įtarimų, kad vaikinas meluoja. Patikrinus vairuotojo telefono duomenis paaiškėjo, kad sekmadienį jis net nebuvo Klaipėdoje. Todėl antradienį jis vėl buvo apklaustas ir surakintas antrankiais.

Jaunas šilutiškis, pirminiais duomenimis, jau porą kartų teistas. Pirmadienį paleistas po apklausos jis, pasak pareigūnų, kažką intensyviai veikė. Automobilis, kuriuo buvo vežama studentė, surastas, jis jau buvo atiduotas į metalo laužą, bet dar nepradėtas ardyti. Antradienį „Hyundai atvežtas į policijos komisariato kiemą. Mašina be valstybinių numerių, išdaužtas vienas šoninis langas.

Mašina surasta šalia Šilutės esančioje Verdainėje, senų automobilių supirktuvėje. Šilutiškis Hyundai čia atvežė pirmadienį, apie 16 val. Nors išdaužtas keleivio pusės priekinis langas, salone nėra šukių - mašina, prieš atiduodant į supirktuvę, išsiurbta ir išvalyta. Policija ieško automobilius valančios įmonės, kur buvo išvalytas Hyundai.

Automobilį supirktuvė nupirko už 240 litų. Vietos gyventojai kalba, kad vaikino automobilį galėjo išvalyti visai ne kokios įmonės darbuotojai, o jo motina. Policija apie spėliones net nesileidžia į kalbas.Paaiškėjo, kad įtariamasis yra Valdas J., gimęs 1991 m.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius, antradienio popietę pranešė, kad surinktų duomenų pakanka įtarimų dėl žmogžudystės pareiškimui. Dar prieš surandant galimą žmogžudystės vietą, pareigūnai jau žinojo, kad mergina nužudyta ir įmesta į vandenį. Paieška buvo nutraukta sutemus. Nepatvirtintais duomenimis, kad merginos kūnas galimai numestas į upę nuo tilto, sužinota per įtariamojo apklausą.

Trečiadienį bus kreipiamasi į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

Močiutė, pas kurią savaitgalį viešėjo J. Šikšniūtė, Sauguose apsigyveno prieš penkerius metus. Įsigytoje sodyboje gyvena L.Šikšnienė su vyru ir sūnaus šeima, auginančia mažą mergaitę. Sūnus dirba Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus Ugniagesių komandoje.  

J.Šikšniūtė į uostamiestį atvyko studijuoti iš Mažeikių rajono, Bugenių kaimo, kur gyvena jos tėvai. Justina buvo vienintelis vaikas šeimoje.

J.Šikšniūtė studijavo Klaipėdos universitete Socialinių mokslų fakultete ir gyveno netoliese jo esančiame studentų bendrabutyje, Statybininkų prospekte.

Tiek Bugenių kaimo žmonės, tiek bendrabučio darbuotojai J. Šikšniūtei ir jos šeimai gražių žodžių negailėjo.