Nuo motinos vyro Eugenijaus Košiko nukentėjusi mažametė paguldyta į rajono ligoninę, jai nustatyta kirstinių galvos traumų. Apie kruviną dramą policijai pranešė medikai, kai pas juos buvo atvežtas sužalotas vaikas.

Į ligoninę atvykusius operatyvinės grupės pareigūnus šokiravo kruvinas, ištinęs mergaitės veidelis. Medikai ant jos kūno aptiko daug senesnių bei šviežesnių randų, mėlynių. Pareigūnai nedelsdami iškvietė rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojus.

Nukentėjusios mergaitės jaunesnioji sesuo buvo išvežta į Obelių vaikų globos namus.

Iš pradžių vaikų motina gynė vyrą, tvirtino, kad jis labai mylįs jų bendrą dukrą, o su podukra esąs neutralus. Vėliau pripažino, kad jos sutuoktinis nevengia smurtauti.

Nuvykus į butą, kur gyvena sužalota mergaitė, rastas ir paimtas kirvis, ant kurio ašmenų buvo likę kraujo.

Policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažametės sveikatos sutrikdymo. Patėviui, sužalojusiam podukrą, gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Egzekuciją surengęs girtas smurtautojas, sužinojęs, jog įvykiu domisi policija, pabėgo iš namų ir pasislėpė. E. Košiko žmona, sužalotos mergaitės motina, su policija bendrauti atsisako ir neduoda jokių parodymų. Moteris dievagojasi bijanti žiauraus būdo sutuoktinio, nes jis ją dėl nepaklusnumo ir pagalbos policijai gali nužudyti.

Tuoj po įvykio Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Anfisa Silivanova sakė, jog ši šeima įtraukta į socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikus, sąrašą ir socialinių darbuotojų bus tikrinama bei kontroliuojama.

"Naktį po įvykio bendravau su mergaitės motina. Ji neslėpė, jog sutuoktinis tapo žiaurus, pradėjo dažniau gerti, bendrauja su asocialiais asmenimis", - dėstė A. Silivanova.

Ketvirtadienį prieš pietus policija dviem paroms sulaikė E. Košiką. Jis gali kelti didelę grėsmę šeimai ir kitiems žmonėms.

Penktadienį po pietų E. Košikas iš areštinės buvo atvežtas į Rokiškio rajono apylinkės teismą. Teismas leido jį suimti 3 mėn.