Skaudi nelaimė Molėtų rajone įvyko rugpjūčio 16 dieną. DELFI žiniomis, visa šeima buvo kieme, kai 2011 metais gimusi mergaitė panoro pasivažinėti žoliapjove. Tuo metu pievoje žaidęs mažametės broliukas, gimęs 2014 metais, pargriuvo. Policijos pareigūnų žiniomis, sesuo netyčia užvažiavo ant berniuko kojos, jam buvo sužaloti du kojos pirštai.

Pareigūnų žiniomis, berniukas išvežtas į Molėtų ligoninę, o netrukus iš ten pervežtas į VšĮ VUL Santaros klinikų Plastikos ir rekonstrukcinės chirurgijos centrą. Mažylis dar medikų priežiūroje, tačiau nelaimės ištikta šeima apie jo būklę ir gijimo eigą medikų prašė viešai nekomentuoti.

Pareigūnai neskuba pamiršti įvykio, pagal įstatymą, jie per dešimt dienų turi nuspręsti, ar bus keliama baudžiamoji byla.

Kol kas tyrimas pradėtas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo per neatsargumą. Jei berniuko artimųjų pasakojimas bus patvirtintas, mažametei byla keliama nebus, mat pagal įstatymus ji dar per jauno amžiaus.

Įvykiu kaip mat susidomėjo ir Vaiko teisų gynėjai. Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovo Arūno Malinovskio, nei policija, nei medikai apie įvykį nepranešė.

„Šeima nebuvo žinoma anksčiau, po šio įvykio mūsų specialistai kreipėsi į policiją, kad padėtų susisiekti su šeima. Galbūt jiems reikia pagalbos, specialistai tokiais atvejais privalo pabendrauti su šeima, patikrinti, ar ten viskas gerai, ar vaikams saugi aplinka“, – sako A. Malinovskis ir priduria, kad nesmerkia nei pareigūnų, nei medikų, nes šiuo atveju svarbiausia buvo pirma suteikti pagalbą mažyliui.

Anot A. Malinovskio, šeima iškart sutiko bendrauti, tėvai mažylio ligoninėje nepalieka vieno, tad specialistai lankėsi ir ligoninėje.

Ketvirtadienį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai pateiks išvadas, ar šeimai nereiks jų pagalbos.