Poros santuoka truko mažiau nei trejus metus, jie susituokė 2020 metų gruodį. Porą pažinoję kaimynai teigė, kad ne kartą šeimoje aidėjo barniai, buvo ir smurto. 1974 metais gimusi moteris rasta žiauriai nužudyta gegužės 6 d., apie 1.20 val. Jos kūną pareigūnai rado išlaužę namų duris, kai sunerimę dėl moteris į pareigūnus kreipėsi jos kaimynai.

Į teismą atvestas vyras pateikė savo versiją, jis patikino, kad įvykio metu buvęs blaivus.

Prokuratūra pateikė prašymą įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmų teisėja Jurgita Vaitkevičienė Delfi sakė, kad teismas, įvertinęs visas aplinkybes, tenkino prokuratūros prašymą.

„Prokuratūros prašymas tenkintas įvertinus visas aplinkybes – įtariamasis niekur nedirba, nėra saistomas socialinių ryšių, be to, jis slapstėsi, tad gali vėl bėgti ir slėptis“, – sakė teisėja.

Policijos pareigūnai vyro ieškojo kelias dienas ir ketvirtadienį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai paskelbė suradę ir sulaikę moters nužudymu įtariamą V. Šerpetauską. Vyras rastas Klaipėdoje. Kaip pranešė pareigūnai, asmens buvimo vietą nustatė policininkai.

Vos prieš dvejus su puse metų ištekėjusi moteris praėjusiais metais teisme įrodinėjo, kad santuokoje įgytas turtas priklauso tik jai, nes sutuoktinis neprisidėjo, tačiau ji taip ir netapo vienvalde Šilutės rajone įsigyti sklypo šeimininke. Teismas moters prašymą atmetė.

Anot nužudytąją pažinojusių žmonių, moteris jau gailėjusi sudariusi santuoką ir norėjo skirtis.

Delfi primena, kad su žurnalistais susisiekęs nužudytos moters pažįstamas turėjo priekaištų policijai: esą V. Šerpetauskas jau ne vienerius metus žiauriai smurtavo prieš sugyventinę, į jų namus daugybę kartų vyko pareigūnai, bet nesiėmė jokių veiksmų, siekdami padėti moteriai.

Teisėsaugos duomenimis, vyras anksčiau neteistas, tačiau jau buvo įtariamas dėl smurto, kai balandžio 11 d., apie 22 val., į šeimos namus buvo iškviesti pareigūnai. Tąkart pranešta, kad vyras sukėlė fizinį skausmą moteriai.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje pagal BK 140 str. 2 d.: Tas, kas šio straipsnio 1 dalyje nurodytą veiką padarė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)