Šeštadienį po pamainos į namus nuosavu automobiliu važiavęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasienietis kelio Medininkai–Vilnius 17-ajame kilometre pastebėjo tris kuprinėmis nešinus įtartinus vyrus.

Trijulė, išvydusi netikėtai sustojusį automobilį ir iš jo išlipantį uniformuotą pasienietį, puolė bėgti ir pasislėpė šalia kelio plytinčiame miško masyve, praneša VSAT.

Pasienietis apie bėglius iškart pranešė kolegoms Vilniaus rinktinėje. Į šią vietą netrukus atvyko Specialiosios paskirties užkardos pasieniečių ekipažas bei kinologas su tarnybine belgų avigane Merkada. Jos uoslė neapvylė: sekdama kryptimi, kuria į mišką pabėgo įtartini keliautojai, Merkada visus juos aptiko miške už pusantro kilometro nuo kelio.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 30, 32 ir 39 metų Gruzijos piliečiai. Vyrai turėjo savo vardais išduotus minėtos valstybės pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo galiojančių Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti į bendrijos erdvę. Gruzinų kuprinėse rasti asmeninio naudojimo daiktai bei drabužiai. 

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visi trys nelegalai uždaryti į areštinę.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai jau sulaikė 20 nelegalų iš Gruzijos.