„Ji man ėmė grasinti po įvykio, kai paėmiau telefoną skambinti policijai, sėdo į automobilį ir nuvažiavo. Tada spėjau tik automobilį nufotografuoti, jos pačios ne. Kol laukiau policijos, atvažiavo jos vyras ir sumušė taip, kad mane išvežė į ligoninę, o moteriai tikrai netrenkiau, tai melas“, – sako Alius.

Avarija įvyko lapkričio 20 d., tačiau apie įvykį viešai nutylėta. Po avarijos paaiškėjo, kad lengvojo automobilio vairuotoja dirba prokuroro padėjėja Klaipėdos apylinkės prokuratūroje.

Alius sako, kad jis nė nebūtų kvietęs policijos, jei moteris būtų atsiprašiusi, galėjo tiesiog pakeisti ratą be pykčio. Tačiau po smūgio į dviratį moteris išlipusi iš automobilio ir jį pastūmusi, po to sėdo ir nuvažiavo savais keliais.

Kol policijai apie įvykį pranešęs vyras laukė teisėsaugos atstovų, atvyko jam nežinomas vyras ir jį sumušė. Pareigūnai atvyko vėliau ir iškvietė medikus. Tuomet ir ėmė aiškėti, kas vairavo automobilį.

Alius buvo supažindintas, kuo viskas baigėsi. Prokuroro padėjėja gavo 5 eurų baudą ir parašė pareiškimą, kad pasišalino, nes buvo užpulta dviratininko. Protokole apie moters pasišalinimą iš įvykio vietos Alius sako nė neradęs įrašo.

Kas teisus?

Bylos iškeltos ir prokuratūros darbuotojos draugui, ir dviratininkui.

Generalinė prokuratūra informuoja, kad dėl įvykio buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai pagal abiejų įvykio dalyvių pateiktus pareiškimus.

Teisėsaugos atstovai praneša, kad abu ikiteisminiai tyrimai pradėti pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d. Siekiant, kad nekiltų abejonių dėl tyrimo nešališkumo, šie ikiteisminiai tyrimai yra perduoti vadovauti ir kontroliuoti Klaipėdos apylinkės prokuratūros padaliniui Gargžduose.

Abiejų pareiškėjų nurodytos aplinkybės yra tiriamos.

Generalinė prokuratūra užtikrina, kad tyrimas bus atliktas išsamiai ir nešališkai, taip pat sprendžiama, ar nėra pagrindo inicijuoti tarnybinį patikrinimą.