Skandalinga žinia nustebino ne tik teisėjo bei prokuroro kolegas, bet ir juos pačius.

Nustebino interpretacijos

Ši savaitė prasidėjo skandalinga žinia apie tai, kad klaipėdietis teisėjas D. Kurpavičius ir jo bendramokslis Vilniaus miesto apygardos prokuratūros prokuroras Audrius Pėstininkas, ne vienus metus dirbęs Klaipėdoje, naktį iš šeštadienio į sekmadienį pabuvojo policijoje.

Būta žinių, kad abu teisininkai sukėlė muštynes ir buvo pareigūnų sulaikyti. Esą prokuroras į alkoholio matuoklį įpūtė 3,02 promilės.

Skandalinga žinia nustebino ne tik teisėjo bei prokuroro kolegas, bet ir juos pačius.

Pats D. Kurpavičius situaciją, į kurią pateko, vadino nesusipratimu.

Vienas jauniausių teismo teisėjų pasakojo į sostinę važiavęs dalyvauti teisėjų krepšinio turnyre, o po jo likęs stebėti karatė čempionato bei susitikti su bendramoksliais, su kuriais prieš 12 metų drauge baigė teisės studijas.

Striukę perkabino kitur

„Man buvo didžiulė nuostaba, kodėl reikalas taip išpūstas. Taip, mes lankėmės vokiečių bare, aš pats gėriau tik alaus ir girtas tikrai nesijaučiau. Nemačiau situacijos, kai mano kurso ir grupės draugas A.Pėstininkas pasigedo striukės. Aš tuo metu buvau salėje. Kiek žinau, kažkas ją perkabino į kitą vietą, todėl jos buvo pasigesta. Nežinau, kas kvietė policiją. Tikrai ne aš. Manau, ten tiesiog buvo garsiai aiškinamasi dėl striukės“, – savaitgalio įvykius prisiminė D. Kurpavičius.

Teisėjas pasakojo, kad galiausiai rūbas sėkmingai atsirado, o jis su bičiuliu prie baro laukė iškviesto taksi, kai atvažiavo policija.

„Norėjome išsiaiškinti situaciją, bet patys atsiradome policijoje. Man keista, kad rašoma apie kažkokias muštynes. Jokių muštynių nebuvo. Be to, jeigu kas panašaus būtų buvę, kiti asmenys taip pat būtų atsidūrę policijoje, būtų tikrinamas ir jų girtumas, – aiškino teisėjas. – Nenorėjau draugo palikti vieno, jis buvo daugiau išgėręs. Policijoje aš dvi su puse valandos sėdėjau pas budėtojus, o mano draugas buvo nuvestas į kitas patalpas. Tiesiog sėdėjau ant suoliuko, laukiau jo. Niekas manęs neapklausė, girtumo nematavo, nieko nerašė.“

Neturi dėl ko atgailauti

D. Kurpavičius teigė nenorįs pirma laiko spręsti, kaip šis incidentas gali nulemti jo tolesnę karjerą.

„Aš nieko blogo nepadariau ir kaltas nesijaučiu. Tai tikras nesusipratimas. Jeigu būtų prašę, būčiau pasitikrinęs alkoholio kiekį, bet kad neprašė. Protokolo taip pat niekas nerašė, neprašė paaiškinimų ir pretenzijų man niekas nereiškė“, – tikino incidento dalyviu vadinamas uostamiesčio teisėjas.

D. Kurpavičius Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkės Audronės Gaižutienės kabinete apsilankė pirmadienį iš ryto, kai žinia apie incidentą dar nebuvo pasklidusi. 

„Nors ir neprivalėjo, D. Kurpavičius atėjo ir pats pareigingai papasakojo apie įvykius Vilniuje. Kol kas neturiu pagrindo juo netikėti. Aš negaliu nei gilintis, nei vertinti šios situacijos. Norisi, kad būtų daugiau informacijos“, – neslėpė A. Gaižutienė.

Įvykius vertins taryba

„Aš neturiu jokių duomenų apie šį incidentą. Pati ten nei buvau, nei ką žinau. Labai apmaudu, kad neturint informacijos skubama ją paskelbti. Aš, kaip teismo pirmininkė, neturiu jokių duomenų apie tai, kad teisėjui D. Kurpavičiui būtų surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Policija apie tai turėtų informuoti Teisėjų tarybą, ir tai yra padariusi. Žinau, kad tarybos pirmininkas pareikalavo visos informacijos iš policijos. Pirmadienį mano kabinete apsilankęs teisėjas pasakojo, kad jokio paaiškinimo jis niekam nedavė ir protokolo niekas net neprašė pasirašyti“, – teigė teismo pirmininkė.

Teisėjų tarybos posėdis numatytas gegužės 3 dieną.

Jeigu nėra laisvės apribojimo, įstatymas numato nusižengusį teisėją traukti administracinėn atsakomybėn bendra tvarka, o pažeidimą užfiksavęs pareigūnas apie tai per tris dienas praneša Teisėjų tarybai.

Šią savaitę teisėjas D.Kurpavičius dirba kaip įprasta.