Viešųjų pirkimų tarnyba išnagrinėjo Seimo nario Kęstučio Kriščiūno skundą dėl J.Bakanausko gatvės rekonstrukcijos konkurso. Jo nugalėtoja paskelbta bendrovė “Kauno tiltai”, nors Savivaldybės įmonė “Kauno keliai” visus darbus siūlė atlikti už 3 milijonais mažesnę sumą.

Specialistai pripažino, kad buvo pažeistas viešųjų pirkimų įstatymas, tačiau konkurso laimėtojas liko tas pats. Parlamentaras teigė, kad po tarnybos išvadų ketina kreiptis į prokuratūrą.

Ginčytis nesirengia R.Stanionis vakar “Kauno dienai” teigė, kad Viešųjų pirkimų tarnyba užfiksavo procedūrinius pažeidimus. “Jie neturėjo jokios įtakos konkurso rezultatams. Mano karjeroje tai pirmas atvejis, kai teks mokėti baudą”, - tikino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Paklaustas, kas kaltas, kad konkursas sukėlė tiek daug aistrų, valdininkas pripažino, kad kai kuriems administracijos tarnautojams trūko kvalifikacijos.

Tuo tarpu Seimo narys K.Kriščiūnas neatmeta galimybės, kad šis skandalas gali būti susijęs su korupcija. “Kauno kelių” pasiūlymas atmestas, nes į sąmatą nebuvo įtraukta atraminė tvorelė. Jos vertė gali siekti 50 tūkstančių litų. Trūksta logikos, - bendrovė miestui siūlė sutaupyti 3 milijonus litų, tačiau buvo išeliminuota iš konkurso dėl 50 tūkstančių litų.