Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėjas Olegas Šibkovas paskelbė, kad išžaginimu kaltinto pareigūno veika turėtų būti kvalifikuotina kaip vertimas lytiškai santykiauti, todėl už šį nusikaltimą D. Aliukoniui buvo skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Be to, buvęs pareigūnas įpareigotas išdirbti 50 val. socialinėse įstaigose.

Teismas D. Aliukonį išteisino dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Tuo tarpu esą oraliniu būdu pasitenkinęs kartą teistas policininko bičiulis, verslininkas Arturas Tomševičius turės išdirbti 70 val., be to, jam skirta vienerių metų dviejų mėnesių ir dešimties dienų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Teismas D. Aliukonį ir A. Tomaševičių išteisino dėl išžaginimo bei seksualinio prievartavimo.

Teismas nusprendė, kad nukentėjusiąja pripažintai stoties prostitutei nuteistieji privalės sumokėti 3 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą. Tiesa, šį nuosprendį nuteistieji dar galės apskųsti apeliacine tvarka.

Tuo tarpu baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikęs valstybinis kaltintojas D. Aliukoniui siūlė skirti 5 metų laisvės atėmimo bausmę, o A. Tomaševičių siūlė įkalinti 4 metams ir 6 mėnesiams.

Be to, prokuroras teismo prašė patenkinti nukentėjusiosios merginos civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo. Nukentėjusiąja pripažinta mergina iš kaltinamųjų prašo priteisti 5 tūkst. Lt.

D. Aliukonio ir A. Tomaševičiaus bylą teismas nagrinėjo neviešuose posėdžiuose, nes nusikaltimai, kurių padarymu vyrai apkaltinti, yra susiję su seksualinio apsisprendimo laisve ir neliečiamumu.

Areštinėje dirbusiam D. Aliukoniui buvo pateikti kaltinimai dėl prostitutės išžaginimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, o A. Tomaševičiui – dėl seksualinio prievartavimo ir valstybės pareigūno vardo pasisavinimo.

Bylos duomenimis, praėjusių metų rugsėjo 17-osios naktį Vilniuje vyrai į savo automobilį įsisodino stoties rajone dirbusią merginą ir ją nusivežė prie „Vėtros“ stadiono.

Čia, pasak nukentėjusiosios, D. Aliukonis ją išžagino, o A. Tomaševičius privertė jį patenkinti oraliniu būdu. Atlikę reikalus vyrai merginą paliko prie stadiono, o patys išvažiavo toliau tęsti linksmybių.

Nukentėjusioji mergina iš karto kreipėsi į policiją – pareigūnai jau žinojo, kad prostitutė buvo prievarta išvežta iš prie restorano „McDonalds“ esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Apie tai jiems pranešė viena nukentėjusiosios kolegė, pareigūnams nurodžiusi ir automobilio valstybinius numerius.

Dar tos pačios dienos rytą nukentėjusioji iš nuotraukų policijoje atpažino pareigūnams gerai žinomą policininko draugą A. Tomaševičių, o D. Aliukonį netrukus sulaikė darbo vietoje – areštinėje.

A.Tomaševičius neneigė, kad turėjo lytinių santykių su mergina, tačiau aiškino, kad ji pati priėjo prie automobilio, kai šis sustojo prie „McDonalds“ restorano, ir sutiko pasilinksminti. Jis taip pat nurodė, kad su vedusiu bičiuliu tą vakarą linksminosi naktiniuose klubuose, o vėliau mieste ieškojo merginų.

Tuo tarpu nukentėjusioji pareigūnams nurodė, kad su kolegėmis vaikščiodama Stoties rajono gatvėmis pamatė įtartiną automobilį „Audi A6“, kuris vėliau sustojo prie greito maisto restorano. Išsigandusi prostitutė užėjo į „McDonalds“ vidų, tačiau netrukus čia prisistatę vyrai pareikalavo vykti kartu.

Mergina teigė, kad A. Tomaševičius prisistatė kriminalinės policijos pareigūnu, o D. Aliukonis jai parodė tarnybinį pažymėjimą. „Jeigu neisi su mumis, sėsi parų“, – grasino vienas vyrų.

Prostitutė teigė neseniai sėdėjusi areštinėje, todėl nenorėjo vėl į ją pakliūti, juolab kad tuo metu vartojo narkotikus, o be jų būtų patyrusi dideles kančias.

Į pareigūnais prisistačiusių vyrų automobilį įsėdusi mergina teigė nenorėjusi turėti seksualinių santykių, tačiau jos niekas neklausė. Už „darbą“ policininkas ir jo draugas merginai net nepasiūlė pinigų, o pasinaudoję paliko prie stadiono.

Kad nukentėjusioji mergina buvo prievarta ištempta iš restorano, pareigūnams patvirtino čia dirbęs personalas.