Maždaug 50 metų vyras, susinervinęs dėl prostitutės nekokybiško darbo, paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112. Jis norėjo, kad moteris jam grąžintų sumokėtus 150 litų. Tačiau vyriškis neprisistatė.

Bet, kadangi Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato atsakomybę ne tik už vertimąsi prostitucija, bet ir už atlygintiną naudojimąsi prostitucijos paslaugomis, vyras buvo surastas pagal telefono numerį.

Pasak pareigūnų, tai inteligentiškas žmogus, "priskirtinas prie verslininkų". Vyriškis paaiškino prostitutę susiradęs pagal skelbimą internete. Paaiškėjo, kad tai labai gerai policijai žinoma trisdešimtmetė, daug kartų bausta už prostituciją.

Vyras nedetalizavo, kas jam taip labai nepatiko. Tik pasakė, kad moteris ne jo skonio, "baisi". Jis nepaaiškino, kodėl naudojosi jos paslaugomis pamatęs, kad ji "baisi". Pasak jo, prostitutė paslaugas suteikė, tačiau nekokybiškai.

Pareigūnai apklausė ir "baisiąją" prostitutę. Ji irgi daug nepasakojo apie jų susitikimą, bet šį klientą pavadino "lochu".

Moteris gavo eilinę baudą už prostituciją. O vilnietis, manęs, kad policija padės jam atgauti pinigus, sumokėtus prostitutei, irgi gavo baudą. Kadangi iki šiol jis nebuvo baustas administracine tvarka, jam skirta pusė minimalios baudos už naudojimąsi prostitucijos paslaugomis - 150 litų.