Policijos pareigūnai informuoja, kad kovo 28 d. 18 val. į policiją kreipėsi italas M. S., g. 1953 m., gyvenantis Panevėžyje, kad neberado savo 2005 metais pagaminto automobilio „Ford Mondeo“. Patirtą žalą savininkas įvertino 8 000 Lt. Panevėžio aps. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio („Vagystė“) 2 dalį.

Apklausiant eismo įvykio nukentėjusiuosius, paaiškėjo, kad minėtas automobilis į automobilių stovėjimo aikštelėje Panevėžyje, Savitiškio gatvėje, įlėkęs dideliu greičiu, apdaužė penkias stovėjusias transporto priemones, o vairuotojas ir keleiviai, palikę automobilį, iš eismo įvykio vietos paspruko.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Panevėžio aps. VPK NTB APGTS pareigūnai įtarė, kad darbdavio automobilį galėjo pavogti darbuotojas, nugvelbęs raktus, ir pradėjo jo paiešką. Pareigūnai nustatė, kad įtariamasis neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Tai apsunkino paiešką. Balandžio 1 d. pareigūnai įtariamąjį rado bibliotekoje benaršantį internete ir jį sulaikė.

Nustatyta, kad kovo 28 d. į darbą atėjęs A. L., g. 1994 m., pasiskundė prasta sveikatos būkle, pasiprašė leidžiamas namo ir, užėjęs į pagalbines patalpas, kur laikomi darbuotojų daiktai, iš M. S. rankinės paėmė automobilio „Ford Mondeo“ raktus, išvažiavo pasivažinėti po miestą.

Pakeliui pasiėmė draugėn du vaikinus ir dvi merginas. Ir važinėjosi po miestą. Automobilių stovėjimo aikštelėje Panevėžyje, Savitiškio gatvėje, nesuvaldė automobilio ir apgadino aikštelėje stovėjusius penkis automobilius. Išsigandęs, pamatęs, kad draugai išsibėgiojo, spruko ir pats. Jaunuolis prisipažino padaręs nusikaltimą.