Naktį prasidėjus reidai buvo akivaizdu, kad daugumą žmonių karščiai išviliojo iš miesto. Visgi optimistų, net ir ištuštėjusiame mieste liko: iš karto po vidurnakčio įkliuvo vairuotojo pažymėjimo neturintis jaunas vyras. Maždaug prieš metus jį prarado, nes vairavo neblaivus.

Vaikinas sakė, kad dabar nebevartoja alkoholio maždaug metus, tačiau blaiviai gyventi paskatino ne „pragertos“ teisės, o visi praradimai, kuriuos patyrė. O dabar vairuoti esą teko dėl to, kad kartu važiavusi automobilio „Peugeot“ savininkė nemoka vairuoti automobilio su mechanine pavara.

Visgi po policijos skirtos baudos jaunam vyrui, jis sėdo į keleivio vietą, o mergina atsargiai nuvairavo.

Kitas beteisis vairuotojas, pasirodo, vairuotojo pažymėjimo dar nė neturėjo. Vaikinas tikino, kad draugę nuvežė pas tėvus, nes ji blogai pasijuto, o tėvai geriausiai galėjo ja pasirūpinti. Esą kitaip būtų nerizikavęs.

Pilietiški jauni vyrai pričiupo girtą vairuotoją

Apie 1.30 val. reide dalyvavę policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad į jų pusę važiuoja, įtariama, neblaivus „VW Transporter“ vairuotojas. Kone iškart po pranešimo nuo Gelvonų gatvės pasukęs nurodytas automobilis, kreivodamas po kelią, judėjo link pareigūnų. Vienas kelių policijos patrulių ėmė stabdyti mašiną, tačiau vairuotojui, panašu, kad sunku buvo nuspausti stabdžių pedalą - jis vos nepartrenkė pareigūno. Iš paskos įtartino automobilio važiavo juodas „Mercedes“, kurio vairuotojas su bičiuliais ir pranešė apie keistą vairuotoją.

Vaikinai neklydo - įmonei priklausantį „VW Transporter“ vairavo girtutėlis vyras. Jam nustatytas 2,50 prom. girtumas.

„Tik užrašykite skambiau“, - pareiškė vyras.

Pilietiškas „Mercedes“ ekipažas pasakojo, kad Gelvonų gatvėje jie pamatė, kaip per bromą, skirtą pėstiesiems išvažiavo keistai manevruojantis „VW Transporter“.

„Važiavo labai keistai, tai lipo ant kelkraščio bortelių, tai į kelio vidurį. Iš karto paskambinom policijai ir pranešėm. Gerai, kad jie arti buvo, neaišku, kuo viskas galėjo baigtis“, - stebėdami iš „VW Transporter“ išsvyravusį vairuotoją pasakojo vaikinai.

Girto vairuotojo nuotaika buvo labai permaininga, tai jis tikino, esantis pats kaltas, tai aiškino, kad „patys savo laiku pristatysi (automobilį)“. Vyras svarstė, kaip būtų šaunu, jei dar jį surakintų antrankiais ir nuvežtų į komisariatą. Tačiau burbėdamas jis nebuvo aršus, tad antrankių neprisiprašė.

Vyras per alkoholį prisidarė bėdos ne tik sau, bet ir darbdaviams - niekaip nesugebėjo rasti, kas galėtų vairuoti, tad jis išvežtas autovežiu į saugojimo aikštelę. O pats pilietis net ir jau gavęs policijos užpildytus dokumentus ir „kelialapį“ į teismą, ilgai negalėjo apsispręsti, į kurią pusę eiti. Kone pusvalandį vyras vaikštinėjo pirmyn-atgal pro automobilį, kol apsisprendė ir nusvyravo tolyn.

Emigranto melas atskleistas labai greitai

Ozo gatve link „Akropolio“ važiavęs emigrantas „Mazda“ neįvertino policijos pareigūnų. Norvegijoje dirbantis vyras bandė įtikinti sustabdžiusį pareigūną, kad pamiršo vairuotojo pažymėjimą ir tikrai turi norvegišką. Pakvietęs emigrantą ateiti iki policijos tarnybinio automobilio policijos pareigūnas suprato, kad vyras neturi nei norvegiško, nei lietuviško, nei jokio kito vairuotojo pažymėjimo. Kartu jis važiavo su mergina, tačiau emigrantui teko ieškoti bičiulių, kas galėtų vairuoti. Skambindamas keliems draugams ir pažįstamiems telefonu vyras iškarto ėjo prie esmės ir klausė: negirtas? Po kelių bandymu jis pagaliau surado, kas jį ir merginą veš toliau.

Dar vienas patikrinimas buvo nemalonus merginai - ji pamiršo, kad reikia pratęsti automobilio vairuotojo pažymėjimą. „Maniau, kad dar koks mėnuo liko, maniau, kad esu jaunesnė“, - juokavo mergina ir pažadėjo iškart susitvarkyti dokumentus.

Paryčiais pareigūnai Tūkstantmečio gatvėje pričiupo dar vieną neblaivų vairuotoją. Po patikrinimo alkoholio matuokliu jaunam vyrui nustatytas 0,60 prom. girtumas. Kelionė prie vairo baigėsi čia pat.

Motociklų ir motorolerių vairuotojai visi turėjo tvarkingus dokumentus ir buvo blaivūs. Pagal įstatymus, dviračių transporto priemonių vairuotojams, kaip ir „žalialapiams“ privalomas visiškas blaivumas.

Policijos pareigūnai primena, kad reidai nesiliaus ir dienomis, ir naktimis. Taip pat skelbiama, kad jie rengiami visoje Lietuvoje iš anksto neperspėjant vairuotojų.