47-erių A. Ulvidas išgarsėjo laimėjęs realybės šou „Iššūkis kaime“, kitų dalyvių ironiškai pravardžiuotas „skaistuoliu“.

Tačiau netrukus po to prokuratūra jam pateikė kaltinimus dėl nepilnamečių tvirkinimo. Pasirodo, vyras turi pomėgį išsirengti prieš paauglius bei siuntinėti jiems savo nuogo nuotraukas. Moksleivėms už tai, kad stebėtų jį nuogą, jis siūlydavo pinigų, alkoholio ar cigarečių, paaiškėjo nagrinėjant bylą teisme.

Šį pirmadienį A. Ulvidas 16-metę taip pat įsiviliojo į savo automobilį, pažadėjęs degalinėje nupirkti jai dovanų, skelbia lrytas.lt šaltiniai.

Tačiau šįkart viskas baigėsi rezonansinių įvykiu – iškrypėlį su paaugle atpažino praeivis, jam smogė į veidą, o tada A. Ulvidas buvo uždarytas degalinės viduje, kol atvyko policija. Įrašu, kur tvirkintojas stovi su sukruvinta nosimi, feisbuke pasidalino tūkstančiai žmonių.

„Pirmadienį 18.30 val. Kaune, Pramonės pr., pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas (g. 1975 m.) atvyko į degalinę kartu su nepilnamete (g. 2007 m.). Jį atpažinęs vyras (g. 1981 m.) jam trenkė, jį sulaikė ir iškvietė policijos pareigūnus“, – tokias aplinkybes nurodė policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Nemalonumai gresia tiek ištvirkėliui, tiek ir jo skriaudėjui, pastarajam gali būti iškelta baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o A. Ulvidui – dar vieni įtarimai dėl vaikų tvirkinimo, informavo pareigūnai.

Izoliuoti – neįmanoma

Už vaikų tvirkinimą ir disponavimo pornografija pirmą kartą jis nuteistas dar 2018 m., tada nukentėjusių mergaičių buvo 26. Nors prokuratūra jau tada prašė įkalinti A. Ulvidą, teismas skyrė jam švelnesnę laisvės apribojimo bausmę.

Dabar jis vėl teisiamas dėl to paties, dabar prokuroras vėl prašo pasodinti jį už grotų, o teismas sprendimą skelbs balandį.

Delfi pasiteiravo prokuratūros, ar ypač šios savaitės įvykių fone, nėra pagrindo kreiptis į teismą dėl A. Ulvido suėmimo, taip sulaikant jį nuo naujų nusikaltimų darymo. Tačiau net ir labai norint, įstatyme nenumatyta galimybė prašyti izoliuoti A. Ulvidą nuo visuomenės, nes jo padaryti nusikaltimai nėra sunkūs, informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

„Asmeniui yra paskirtos trys kardomosios priemonės: periodinė registracija policijos įstaigoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas jokia forma nebendrauti su mergaitėmis, jaunesnėmis nei 16 metų.

Pagal įstatymus šio asmens daromos veikos nėra priskiriamos sunkiems nusikaltimams ir nėra įtrauktos į suėmimo skyrimo pagrindus, todėl šiam asmeniui tiesiog nėra galimybės paskirti griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo“, – atsakė ji, paklausta, kodėl A. Ulvidas tebėra laisvėje.

Įstatyme apibrėžta, kad tyrimo metu suimti žmogų galima tik tada, kai yra duomenų, kad žmogus bėgs nuo teisingumo, trukdys pareigūnams dirbti savo darbą arba darys naujus nusikaltimus.

A. Ulvidas jau įrodė, kad nei slapstytis nuo pareigūnų, nei jiems trukdyti nėra linkęs, tačiau, panašu, gali ir vėl tvirkinti nepilnamečius. Tačiau tai nepatenka į nusikaltimų kategoriją, už kurią galima žmogų suimti.

Suimti įtariamąjį galima tik tuomet, jei jis vėl gali daryti sunkius ar labai sunkius nusikaltimus. Be to, išskirti ir keli apysunkiai nusikaltimai, kada galima izoliuoti žmogų, tai - atvira vagystė, plėšimas, turto prievartavimas, ar turto niokojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)