Karoliniškėse gyvenantis vyriškis buvo Pasakų parke. Pasak liudininkų, iš ten jį atsekė trys treningais apsirengę jaunuoliai. Vyrui įėjus į pirmojo Druskio gatvės namo laiptinę, iš paskos įėjo ir trijulė.

Daugiabučio kieme buvę vaikai sako, kad netrukus treninguotieji išėjo iš laiptinės. O netrukus į lauką išėjo ir jų auka. Vyras spėjo pasakyti, kad jį apiplėšė. Netrukus jis susmuko ant šaligatvio ties tos pačios laiptinės durimis.

Kaip DELFI pasakojo vienas iš kieme buvusių paauglių, jis (16-metis) ir dar keli draugai nusivijo plėšikus. Bet šie išsitraukė ginklus (pasakotojo manymu, ginklai buvę oriniai) ir pagrasino jais.

Liudytojų teigimu, trijulė nuvažiavo netoliese stovėjusiu automobiliu „Rover 623“. Kai kurie mačiusieji sako, kad automobilyje jų laukė ketvirtas bendrininkas.

Greitosios pagalbos medikai konstatavo vyriškio mirtį. Pirminės išorinės apžiūros metu smurto pėdsakų nepastebėta. Tikėtina, kad užpuolikams pagrasinus ginklais senyvo amžiaus žmogų ištiko stresas ir neatlaikė širdis – pasak jo artimųjų, vyriškis gyveno su dirbtiniu širdies vožtuvu. Tačiau tikroji mirties priežastis paaiškės tik po skrodimo.

Užpultasis gyveno netoliese. Į Druskio gatvę jis užėjo ketindamas aplankyti artimus žmones – viename iš laiptinės, kur buvo užpultas, butų gyvena jo dukra ir anūkė.

Manoma, kad plėšikų grobis buvo labai menkas – pasak artimųjų, šis žmogus neturėjo mobilaus telefono, nešiodavosi tik mažas pinigų sumas (20-40 litų).

Pareigūnai sako turį pagrindo manyti, kad bent vienas iš plėšikų yra Karoliniškių ar gretimo mikrorajono gyventojas. Taip pat įtariama, jog užpuolikai yra narkomanai.