Vyras į pareigūnų nemalonę pakliuvo po to, kai jo buvusi žmona, namuose kilus žodiniam konfliktui, iškvietė policijos pareigūnus. Nors ir nenustatė smurto artimoje aplinkoje fakto, policininkai neblaivų vyrą nuvežė į policijos komisariatą, praneša teismas.

Teismo posėdžio metu kaltinamasis pasakojo, kad, vykstant į komisariatą policijos automobiliu, prašė pareigūnų jį paleisti, kadangi nieko neteisėto nepadarė, tačiau pareigūnai vis tiek jį ten vežė. Supratęs, kad greičiausiai komisariate teks ilgiau pabūti, vienam iš pareigūnų davė piniginę su joje buvusiais 248 eurais. Vyras teisinosi, kad net nežinojęs kiek pinginėje yra pinigų, tačiau žinojo, kad areštinėje paimami visi daiktai. Dėl girtumo jis neprisiminė visų įvykio aplinkybių, tačiau neturėjo ketinimo papirkti pareigūnus.

Nors apklausiami pareigūnai teisme teigė, kad vyrą vežė į komisariatą išblaivymui ir administracinio nusižengimo protokolo surašymui už neblaivaus asmens pasirodymą viešoje vietoje, teismo šie pareigūnų paaiškinimai neįtikino. Vyrui protokolas už nusižengimą nebuvo surašytas. Pareigūnai negalėjo paaiškinti, kaip užfiksavo viešą vietą, kurioje, jų teigimu, vyras buvo neblaivus, kadangi pagal iškvietimą vyko į kaltinamojo namus.

Vienas iš pareigūnų teismui nurodė, kad vyrą įspėjo dėl kyšio davimo, tačiau garso įrašo, kuris buvo darytas tarnybiniame automobilyje, aprašyme tai neužfiksuota. Be kita ko, jo kolega nurodė, kad negirdėjo, kaip buvo siūlomas kyšis, tik pamatė, kad antrasis pareigūnas grįžo į automobilį nešinas pinigine.

Teismas konstatavo, kad nepasitvirtinus iškvietimo priežasčiai, pareigūnai neturėjo teisinio pagrindo vyrą vežti išblaivymui iš jo namų, nes nenustatyta, kad jis būtų elgęsis agresyviai ar būtų smurtavęs prieš buvusią sutuoktinę.

Teismo vertinimu, situacija, kurią prokuroras įvertino kaip kyšio davimą, nebūtų susidariusi, jei pareigūnai, laikydamiesi Policijos pareigūnų veiklos instrukcijos reikalavimų, būtų sudrausminę ir įspėję vyriškį dėl galimos atsakomybės. Šiuo atveju to nebuvo padaryta. Nesant objektyvių įrodymų, kad vyras turėjo realų ketinimą papirkti pareigūną, bei nenustačius už kokius neteisėtus veiksmus toks kyšis galėjo būti duodamas, priimtas išteisinamasis nuosprendis.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.