Skėtį ir nuo jo nulaužtą rankeną praėjus kelioms valandoms po baisaus nusikaltimo rado netoli baro gyvenantis vyras – pirmadienį jis Vilniaus apygardos teisme prisipažino, kad ryte išvedė pasivaikščioti savo šunį, kai gatvėje rado skėčio rankeną. Paėjęs keliolika metrų į kitą pusę vyras rado ir patį skėtį.

„Norėjau išmesti, bet pasilikau ir įsidėjau į automobilio bagažinę“, – sakė vyras.

Kad tai yra pagrindinis naktį prie baro įvykdyto nusikaltimo įrankis, vyras nė nenutuokė, tačiau apie rastą sulaužytą skėtį nutarė papasakoti policijos pareigūnams, kuriuos maždaug po savaitės pamatė vaikščiojančius prie nusikaltimo vietos.

„Jau ėjau į namus, kai jie mane užkalbino – klausė, ar nieko neradau“, – sakė liudytojas.

Vyras skėčio dalis atidavė policininkams – nepastebėjo, kad ant jų būtų buvę kraujo.

„Prie šio baro nuolat rinkosi negeros kompanijos, ten dažnai kas nors įvykdavo, tačiau tą naktį buvo ramu, todėl labai nustebau, kai prie baro pamačiau policiją“, – tikino liudytojas.

Kompozitoriaus T. Dobrovolskio nužudymo bylą nagrinėjantys teisėjai taip pat apklausė medikus, kurie paryčiais, apie 3.25 val., į ligoninę atvežė sunkiai sužalotą muziką. Į nusikaltimo vietą atvykusi ir prie baro sienos sukniubusį T. Dobrovolskį radusi medikė sakė, kad vyras buvo sužalotas labai sunkiai.

„Jis buvo labai sunkios būklės, į nieką nereagavo, mes nežinojome, kaip jis buvo sužalotas“, – sakė T. Dobrovolskį į ligoninę pristačiusi gydytoja.

Kad į ligoninę buvo atvežtas žinomas kompozitorius, moteris sužinojo tik vėliau iš žiniasklaidos pranešimų – prie T. Dobrovolskio nebuvo rasta jokių dokumentų, todėl jis buvo paguldytas gydymui kaip nežinomas asmuo.

Nagrinėjant baudžiamąją bylą paaiškėjo, kad tirdami nusikaltimą prie baro policijos pareigūnai stebėjo ir viešąją erdvę – vienas trijų kaltinamųjų draugas, DELFI perskaitęs straipsnį apie muštynes ir sulaikytus įtariamuosius, buvo parašęs komentarą, kuriame kitiems komentatoriams priekaištavo, kad šie „rašinėja nežinodami tiesos“.

„Norėjau apginti kaltinamuosius, nes apie juos buvo labai negatyviai atsiliepiama“, – sakė liudytojas. Jo komentare buvo rašoma, kad nukentėjusysis nebuvo šventas žmogus bei „pats puolė kitaip atrodančius ir mąstančius“.

Liudytojas teisme prisipažino padaręs klaidą ir atsiprašė T. Dobrovolskio artimųjų bei žadėjo tai padaryti viešai.

S. Jankauskas atsisakė pasitikrinti poligrafu

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamieji buvo tikrinami poligrafu, tačiau S. Jankauskas atsisakė juo pasitikrinti. Tokią procedūrą kaltinamajam pasiūlė atlikti ir teismas, tačiau nužudymu kaltinamas vyras atsisakė, motyvuodamas sveikatos būkle ir advokato išsakyta pozicija, jog tokį tyrimą nėra tikslinga atlikti ir jis esą tik užvilkins bylos nagrinėjimą.

Tokia pozicija nustebino teisėjų kolegiją, o jos pirmininkas Stasys Lemežis pažymėjo, kad Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra konstatavęs, kad tyrimas poligrafu yra vienas iš įrodymų, kuris yra vertinamas visų byloje surinktų įrodymų visumoje.

„Teismas vadvaujasi ir vidiniu įsitikinimu, tyrimas poligrafu teismui padeda susiformuoti nuomonę“, – pažymėjo teisėjas, tačiau S. Jankauskas vis tiek atsisakė dalyvauti tyrime.

Tuo metu kiti kaltinamieji anksčiau neprieštaravo, kad toks tyrimas būtų atliktas.

Kaltinimai dėl T. Dobrovolskio tyčinio nužudymo byloje yra pateikti trims asmenims – Skirmantui Jankauskui, Audriui Šalnai ir Karoliui Pociūnui. Nė vienas jų kaltės nepripažįsta. Kartu su jais teisiami ir dar trys jauni vyrai – muštynėse prie baro dalyvavę Vytenis Matulevičius, Paulius Leščinskas ir Edgaras Petruškevičius kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu.

Kaltinamieji jau yra apklausti teisme, apie tai, ką jie kalbėjo, galite perskaityti susijusiuose DELFI straipsniuose.

Kompozitorius T. Dobrovolskis labai sunkiai buvo sužalotas dar 2014 m. gruodžio 24 d. naktį. Muštynės kilo po konflikto, kuriame buvo minimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardas. Kompozitoriui skėčiu buvo išdurta akis.

48 metų kompozitorius T. Dobrovolskis ligoninėje mirė 2015 m. sausio 6 d., taip ir neatsigavęs iš komos.