Avarija įvyko Druskininkų sav., Leipalingio k., kelyje Druskininkai–Leipalingis, apie 11.50 val., praneša Alytaus policija.

Pirminiais duomenimis, susidūrė trys transporto priemonės: „Toyota“ (vairuotojas gim. 1978 m.), BMW (vairuotojas gim. 1975 m.) ir mikroautobusas „Volkswagen Transporter“ (vairuotojas gim. 1995 m.).

Policijai patikslinus įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad avarija įvyko dėl neatsargaus lenkimo. Įtariama, kad mikroautobusas lenkė ta pačia kryptimi važiuojantį „Toyota“ automobilį, tačiau nespėjo užbaigti manevro dėl priešinga eismo kryptimi atvažiuojančio BMW.

„Volkswagen“ vairuotojas, grįždamas į savo eismo juostą, kliudė „Toyotą“. Pastarojo automobilio vairuotojas nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su BMW.

Kol kas pranešama tik apie vieną sužalotą žmogų, kuris keliavo „Toyota“ automobiliu. Medikai mano, kad jam gali būti sulaužyti šonkauliai, pradurtas plautis.

Iš nuotraukų matyti, kad smūgio būta stipraus: apsivertęs mikroautobusas liko gulėti griovyje, smarkiai sumaitota „Toyota“ automobilio galinė dalis, šonai. Mažiausiai nukentėjo BMW automobilis, kuriam pažeista priekinė dalis.

Druskininkų apylinkėse pirmadienio dieną pliaupia stiprus lietus, todėl avarijos priežastimi galėjo būti labai prastas matomumas ir slidi kelio danga.