Policijos pareigūnai informuoja, kad nuvykus į įvykio vietą, prie jų privažiavo automobilis „VW Transporter“, kurį vairavo Kauno miesto gyventojas R. M. (gimęs 1953 m.). Pastarąjį automobilį ir jo vairuotoją, įvykio vietoje buvę, asmenys nurodė, kaip eismo įvykio kaltininką. R. M. nustatytas 2,01 prom. alkoholio neblaivumas.

Tarnybiniame automobilyje R. M. pareigūnų prašė susitarti, siūlydamas sumokėti tiek, kiek pareigūnai pasakys.

Į perspėjimus nutraukti neteisėtus veiksmus, R. M. nereagavo, todėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo siekiant neteisėto neveikimo (LR BK 227 str. 2 d.).
Šiais metais Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK pradėta 11 ikiteisminių tyrimų dėl asmenų, kurie siekdami išvengti administracinės atsakomybės bandė papirkti policijos pareigūnus.

Kauno apskrities policija primena: siūlydami ar duodami kyšį pareigūnui, būsite patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal požymius nusikaltimo, numatyto LR BK 227 str. „Papirkimas“.

Už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, ar laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Informuojame, kad norėdami pranešti apie neteisėtus policijos pareigūnų veiksmus, galite skambinti pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50.