Policija informavo, kad vasario 3 d., apie 18 val., Plungės rajono PK pareigūnai, tikrindami turimą informaciją, apsilankė 1984 m. gimusio vyro sodyboje Kretingos r., Tuzų k. Ūkiniame pastate pareigūnai rado ir paėmė įrangą, kaip įtariama, skirtą naminei degtinei gaminti, apie 450 litrų skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą ir apie 3000 litrų raugo, galimai skirto naminei degtinei gaminti.

1984 m. gimusiam sodybos šeimininkui pareikšti įtarimai pagal LR BK 201 str. 1 d. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Rasta kontrabandinių cigarečių

Taip pat policija informavo, kad vasario 1 d. Plungės r. PK pareigūnai vykdė ir prevencinę priemonę dėl pažeidimų, susijusių su akcizais apmokestintomis prekėmis kontrolės.

Tikrinant rizikos sąraše esančius asmenis, jų namuose iš viso buvo rasti 24 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

1982 m. gimusiai moteriai ir dviem 1953 m. gimusiems vyrams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 209 str. 1 d.(akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką). O 1979 m. gimusiam vyrui, kurio namuose pareigūnai rado talpą su skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą, surašytas protokolas pagal LR ANK 137 str. 4 d. (nemokamos atostogos ir nemokamas laisvas laikas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją