Pavasarį įvykusio kraupaus ir mirtino konflikto trijų vaikų motiną nužudęs Algimantas Rašinskis teigė neprisimenantis, tačiau teismas paskelbė, kad surinkti įrodymai vyro kaltę įrodo neginčijamai.

Bylos duomenimis, 2019 metų balandžio 18-osios naktį Plungės pareigūnai sulaukė skambučio. Skambinęs vyras sakė, kad reikia pagalbos, tačiau, kas įvyko, jis nepaaiškino. Medikų pagalbos jis taip pat neprašė. Į nurodytą vietą atvykę policijos pareigūnai bute rado girtą A. Rašinskį.

Kartu su juo gyvenusią Daivą pareigūnai pamatė gulinčią lovoje. Vyras pareigūnus patikino, kad moteris miega, tačiau, suabejoję jo būkle ir neaiškia kalba, pareigūnai priėjo prie moters ir patikrino pulsą. Jo neapčiuopę iškvietė medikus, tačiau pastangos atgaivinti moterį buvo bevaisės.

Vyras visą teismo procesą kaltės nepripažino, nors vaikų atsiprašė, o jo mama padengė dalį moters laidotuvėms skirtų išlaidų, tikino, pats negalintis patikėti, kad nužudė moterį.

Anot moters vaikų, su tėčiu ji nebegyveno jau kurį laiką. Po skyrybų mama iš pradžių susipažino ir gyveno su kitu vyru, šis bendravo su jais. Pažintis su Algimantu, anot vaikų, mamą labai pakeitė. Ji atitolo nuo šeimos. Mamos nužudymas, net ir po gero pusmečio, lieka skaudi tema. Dukters akyse vis dar kaupiasi ašaros. Sprendimo į teismą išklausyti atėjęs vienas jos brolių laikosi kiek santūriau, tačiau atvirauja, kad skausmo išgirsta žinia nesumažina.

„Nepasidaro lengviau išgirdus, kad mamos žudikas nuteistas. Mamos tai nesugrąžins. Kas, kad jis nuteistas. Jis gyvens, išlaikomas mūsų visų, o mamos mes jau niekada nebepamatysime“, – sako į Klaipėdos apygardos teismą išgirsti nuosprendžio atėję jos vaikai.

Teismas paskelbė, kad vyras pripažintas kaltu ir nuteisiamas 13-kai metų nelaisvės. Realiai A. Rašinskis kalės kiek trumpiau, mat iškart buvo sulaikytas, o netrukus – ir suimtas. Suėmimo terminas buvo tęsiamas iki teismo sprendimo.

Teismo sprendimu, kiekvienam iš trijų vaikų nuteistasis turi atlyginti po 5 tūkstančių eurų žalą. Taip pat – padengti laidojimo išlaidas.

Klausydamas teismo sprendimo vyras nuleido galvą ir žvilgsnį įsmeigė į žemę. Teismas negailestingai vardijo jo padarytus sužalojimus, per kelis kartus padarytus lūžius, smaugimo nubrozdinimus. Kaltinamasis nuo pat pradžių neigė žudęs, vienu metu aiškino, kad tą naktį su jais dar kažkas buvo, kitu – kad smaugė drakoną.

Po sulaikymo jam buvo nustatytas sunkus (2,53 prom.) girtumas. Dėl šios aplinkybės vyras nelabai prisiminė, kas įvyko.

Išgirdęs teismo sprendimą iš teismo salės išvedamas vyras nepratarė nė žodžio.

Per 20 dienų nuteistasis dar gali skųsti sprendimą.