Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, o jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Stonkus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo 2020 metų liepos iki šių metų metų balandžio nuteistieji net keturis kartus įsibrovė į to paties Šilalės rajone gyvenančio asmens namus ir jį apiplėšė. Remiantis surinktais duomenimis, plėšikai grupelėmis po 2-3 asmenis tamsiu paros metu įsibraudavo į nukentėjusiojo gyvenamąjį namą. Kol vienas įsibrovėlių, panaudojęs fizinį smurtą, atimdavo šeimininkui galimybę priešintis, kiti nusikaltėliai grobdavo svetimą turtą. Įvykdę nusikaltimą, plėšikai automobiliu pasprukdavo iš įvykio vietos.

Tyrimo duomenimis, nukentėjusysis, net ir apiplėštas tris kartus, apie tai niekam nepranešė. Tačiau, kai į jo namus buvo įsibrauta dar kartą, informacija buvo perduota pareigūnams ir sėkmingai nustatyti plėšimus vykdžiusieji asmenis.

Skaičiuojama, kad per dešimt mėnesių vyrui buvo padaryta beveik 600 eurų turtinė žala.

Vienam jau ir anksčiau teistam 21-erių metų Šilalės rajone gyvenančiam vyrui teismas skyrė dviejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kitiems dviem, taip pat anksčiau teistiems grupuotės nariams – 20-mečiui Šilalės rajono gyventojui ir 24-erių šilališkiui teismas skyrė dviejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmes. Dar vienas grupuotėje veikęs 23 metų vyras teismo sprendimu nelaisvėje praleis vienerius metus ir dešimt mėnesių. 22-iejų Klaipėdoje gyvenančiai merginai paskirta dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Teismas tenkino ir byloje pateiktą civilinį ieškinį. Nuteistieji privalės atlyginti nukentėjusiajam beveik 600 eurų turtinę ir 1000 eurų neturtinę žalą. Visi nuteistieji savo kaltę pripažino.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)