Kelios minutės po vidurnakčio policija gavo pranešimą, kad du kaukėti jaunuoliai įsibrovė į Velžio k. esančias bendrovės „Vievio paukštynas“ viščiukų peryklos patalpas. Pasak cecho viršininko Vitoldo Kulbačiausko, plėšikai įlindo išdaužę langą.

„Mūsų darbuotojas išgirdo, kad kažkas įsibrovė į vidų. Tačiau iš karto apsiginti nesuspėjo. Plėšikai jį užpuolė elektromonterių kabinete – šovė iš dujinio pistoleto, apsvaigintą surišo ir puolė mušti. Sakė, kad daužė per galvą, sudavė ne mažiau kaip dešimt smūgių ir su pagaliais. Paskui paliko ir nuėjo į mano kabinetą“, – „Sekundei“ tvirtino „Vievio paukštyno“ cecho viršininkas.

Išgąsdino strypu

Kaip pasakojo V.Kulbačiauskas, įlindę į jo kabinetą nusikaltėliai ieškojo seifo rakto. Pasak cecho viršininko, toks būtent jų tikslas ir buvo – išplėšti seifą ir pasigrobti, kas jame padėta.

„Apiplėšimui tikriausiai rengtasi iš anksto. Visi žino, kad būtent ketvirtadieniais parduodame viščiukus. Tikriausiai įsibrovėliai manė, kad seife palikti už juos gauti pinigai. Kabinete buvo išversti daiktai, tačiau seifo rakto plėšikai nerado. Atidarė tik kasos aparatą. Tačiau jame terado gal tik penkis litus. Seife pinigų buvo, bet jo plėšikai nelaužė. Niekas daugiau nepavogta – nedomino nei kompiuteris, nei kiaušiniai ar kokie kiti daiktai“, – kalbėjo velžietis.

Suvertę viršininko kabinetą, nusikaltėliai vėl patraukė gretimojo link. Jame gulėjo sumuštas sargas. Tačiau vyriškis jau buvo išsilaisvinęs ir užpuolikų laukė apsiginklavęs rastu metaliniu strypu.

„Kai tik jie pabandė atidaryti elektromonterių kabineto duris, darbuotojas iš visų jėgų strypą sviedė – nuo smūgio net prakirto medines duris. Tada plėšikai išsigando – pravėrę greta išdaužtojo esantį kitą langą, spruko. Lauke vienas numetė kaukę“, – sakė V.Kulbačiauskas.

Aprūpins ginklu

Cecho viršininkas patvirtino pirmasis sulaukęs sumušto darbuotojo skambučio, nes prisiskambinti pareigūnams sukrėstas V.Z. negalėjo. Atvykęs į darbovietę velžietis sargą rado sumuštą, kruviną. Medikai jam galvoje nustatė ne vieną žaizdą, sužalojimus teko siūti.

„Per dvidešimt šešerius metus, kiek čia dirbu, toks incidentas – pirmas. Dabar visi išsigandę. Esam priversti pagalvoti apie patikimesnę apsaugą. Gali būti, kad savo darbuotojus teks aprūpinti ginklu. Neturi daugiau nukentėti tokie geri ir sąžiningi darbininkai“, – tikino V.Kulbačiauskas.

Dėl įvykio Panevėžio rajono policijos komisariato kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Dėl didžiulės vagystės ketvirtadienį ikiteisminį tyrimą teko pradėti ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams. Į policiją kreipėsi apšvarintos bendrovės „Montuotojas“ darbų vadovas S.M. Apie 7 val. atvykęs į Panevėžyje, Tinklų g., esančią darbovietę vyriškis rado išplėštus tris statybinius vagonėlius.

Nusikaltėliai pavogė keturis suvirinimo aparatus, tiek pat šlifavimo mašinėlių, tris suvirinimo skydelius, 100 m kabelio, tris perforatorius, du elektrinius grąžtus, du smūginius varžtų suktuvus, greitaeigę šlifavimo mašinėlę. Pavogtų daiktų vertė – 32 tūkstančiai 700 litų.