Apie 11.20 val. Katedros aikštėje, kur renkasi prieš šias eitynes protestuojantys žmonės, policija sulaikė V. Šustauską, nes eidamas su grupe asmenų jis šūkavo ir keikėsi. Už nedidelį chuliganizmą buvęs politikas pristatytas į Vilniaus 3 policijos komisariatą.

Už nedidelį chuliganizmą - necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose - gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Netrukus po V. Šustausko Katedros aikštėje policija sulaikė dar vieną protestuotoją - vyriškis, nešinas maža Lietuvos vėliava, buvo nevesdintas į policijos autobusiuką.

Apie 12.50 val. Gedimino prospekte sulaikytas dar vienas protestuotojas. Jį ant šaligatvio pargriovė būrys policininkų ir surakino rankas. Paaiškėjo, jog ant grindinio paguldytas ir surakintas Seimo narys Petras Gražulis.

Policininkai jį nunešė prie Nacionalinio dramos teatro ir paguldė ant žemės veidu į grindinį.

13.01 val. prie teatro atvažiavo policijos autobusiukas. Keturi pareigūnai Seimo narį įnešė į mašiną. Po poros minučių P. Gražulis buvo išvežtas į policijos komisariatą.

Lukiškių aikštėje, kur po eitynių susirinko parado dalyviai, policija sulaikė dar keletą protestuotojų.

Neoficialiais duomenimis, iki 14 val. iš viso sulaikyta 10 protestuotojų, tačiau renginys Lukiškių aikštėje dar nesibaigęs.

Policijos duomenimis, iki 14.30 val. buvo sulaikyta iš viso 12 žmonių.