DELFI primena, kad pagal nuo 2017-ųjų sausio 1 dienos įsiteisėjusius įstatymų pakeitimus, daugiau kaip 1,5 prom. pripūtusių vairuotojų laukia ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė, pagal kurią numatyta net kelis tūkstančius eurų siekianti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 1 metų ir teisės vairuoti atėmimas iki 10 metų.

Nepaisant gerokai sugriežtintos tvarkos, sausio pirmąją net penki vyrai prie automobilių vairų sėdo gerokai padauginę alkoholio.

Pirmasis iš jų 02.07 val. buvo sulaikytas Pasvalio r. Jis pripūtė 2,32 prom.

Netrukus, 02.50 val. Kazlų Rūdoje buvo sustabdytas antras neblaivus vairuotojas, įpūtęs 2,34 prom.

Trečiąjį 03.46 val. sustabdė Utenos policijos pareigūnai. Patikrinus vairuotojo blaivumą nustatytas 1,90 prom. girtumas. Be to, vyras neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę.

04.07 val. neblaivus vairuotojas buvo sustabdytas Vilniuje. Po patikrinimo alkotesteris rodė 2,35 prom.

06.49 val. Kauno policija gavo pranešimą, kad į gatvės apšvietimo stulpą atsitrenkė automobilis. Atvykus į įvykio vietą automobilio vairuotojui buvo nustatytas 1,86 prom. girtumas.

Tolesnį vairuotojų likimą spręs teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (862)