Mikroautobusas iš Savanorių pr. nulėkė į Tūkstantmečio gatvę, paskui išvažiavo į Minsko plentą. Už Nemėžio policija spėjo vilkikais užtverti kelią, bet iki tos vietos mikroautobusas nenuvažiavo. Prie Nemėžio antrojoje juostoje buvo sustojęs policijos automobilis - laukė kolegų persekiojamo "VW Transporter". Bet mikroautobuso vairuotojas nesustojo - rėžėsi į policijos "VW Golf". Po susidūrimo mikroautobusas pakibo ant skiriamojoje juostoje esančio atitvaro.

Policijos automobilis smarkiai sudaužytas, abu jame buvusius pareigūnus greitoji pagalba išvežė į ligoninę (pirminiais duomenimis, abiem sumuštos galvos). Tarnybinis "VW Golf" neremontuotinas, jis bus nurašytas.

O mikroautobuso vairuotojas (gim. 1985 m.) ir keleivis (gim. 1992 m.) liko sveiki. Atsiviję kiti patruliai abu iškart surakino antrankiais ir suguldė veidais į purvą.

Abu visiškai girti. Vairuotojui nustatytas 2,32 prom. girtumas. Vairuotojo pažymėjimo jis neturi.

Girti jie į Vilnių atvažiavo iš Trakų rajono, Grendavės. Keleivis pareigūnams pasakojo, kad su draugu gėrė brendį, degtinę ir alų "Tornado", o paskui sugalvojo nuvažiuoti į Vilnių.

Vaikinas pasakojo, kad jo bičiulis, vairavęs mikroautobusą, savo kaime yra porą kartų pabėgęs nuo policijos, todėl galvojo, kad ir Vilniuje jam tai pavyks.