Tai ketvirtadienį paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teisme – teisėja Aiva Survilienė atvertė baudžiamąją bylą, kurioje bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ vairuotojas I. Bialikas kaltinamas dėl tragiškos avarijos.

„Kaltinamasis kaltę pripažįsta ir bylą prašo išnagrinėti supaprastinta tvarka“, - vos tik prasidėjus posėdžiui informavo teisėja A. Survilienė.

Tačiau avarijos bylos teismas negalėjo pradėti nagrinėti – dėl užimtumo negalėjo atvykti kaltinamojo advokatas. Tačiau net jeigu ir būtų atvykęs, byla iš esmės būtų neišnagrinėta – nukentėjusieji teismui pateikė ieškinius dėl žalos atlyginimo, prašydami juos priteisti ne tik iš kaltinamojo, bet ir draudikų bei I. Bialiko darbdavių.

Ar ieškiniai bus prijungti prie bylos, teismas svarstys kitame posėdyje, kuris yra suplanuotas liepos mėnesį.

Iki to laiko I. Bialikas dar galės atsiprašyti nukentėjusiųjų – to iki šiol nepadarė, tačiau į teismo sąskaitą yra pervedęs 5 tūkst. eurų galimai žalai atlyginti.

Autobuso vairuotojas po teismo posėdžio neslėpė, kad norėtų atsiprašyti žuvusios pensininkės ir mergaitės artimųjų, tačiau kol kas to nepadarė. „Labai sunku, nebendrauju su nukentėjusiaisiais, jie nenori“, - sakė vyras.

Paklaustas, kokios bausmės nusipelno už dviejų gyvybių atėmimą, vairuotojas taip ir negalėjo atsakyti. „Aš nežinau, man tai pirmą kartą gyvenime nutiko – toks skausmas... Jokių prognozių, man neaišku“.

I. Bialikas neslėpė, kad iki šiol negali sėsti prie vairo. „Man stresas, negaliu dirbti“, - tepasakė jis.

Tuo metu nukentėjusiaisiais pripažinti žuvusiųjų artimieji neslėpė, kad neabejoja, jog autobuso vairuotojas yra kaltas. „Įžvelgiu kaltę, nes jis buvo už vairo, dėl to žuvo mano mama ir krikšto dukra“, - sakė viena nukentėjusioji.

Moteris ir kiti nukentėjusieji nesiryžo svarstyti, kokia bausmė turėtų būti skirta vairuotojui – jie lauks teismo verdikto.

I. Bialikas kaltinamas dėl avarijos, nutikusios praėjusių metų sausį Vilniuje, Laisvės pr. ir Rygos g. sankryžoje, kai vairuodamas 46 maršruto autobusą parbloškė ir pervažiavo per gatvę ėjusias moterį ir mergaitę. Abi žuvo vietoje.

Nelaimė įvyko, kai autobusas sankryžoje darė posūkį ir pėsčiąsias parbloškė šonu. Po to mergaitė ir moteris pateko po užpakaliniais autobuso ratais.