Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša, kad Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė į teismą baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis dideliais kiekiais, bei šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kontrabandos.

Ikiteisminį tyrimą Klaipėdos apskrities VPK KPONTV atliko bendradarbiaudama su Lietuvos kriminalinės policijos biuru ir Latvijos Respublikos teisėsaugos institucijomis. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti du Latvijoje gyvenę asmenys.

Įtariama, kad kaltinamieji per kelis kartus pargabeno į Lietuvos Respubliką ir pardavė pirkėjais apsimetusiems teisėsaugininkams „TT“ sistemos pistoletą, 3 perdirbtus „Nagant“ sistemos revolverius su liepsnos ir garso slopintuvais bei daugiau nei 80 šovinių. 2015 m. liepos mėnesį Pasvalio rajone nusikalstamo sandorio metu juos sulaikė Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Pagal teisinės pagalbos prašymą Latvijoje buvo atlikti kompleksiniai tyrimo veiksmai, kurių metu dalyvavo ir Klaipėdos apskrities VPK KPONTV pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytas Latvijos Respublikoje gyvenantis asmuo, kuris įtariama tiekė kaltinamiesiems šaunamuosius ginklus ir šaudmenis. Byloje jo atžvilgiu surinkti duomenys perduoti Latvijos kolegoms. Kaltinamieji suimti.

Baudžiamoji byla nagrinėjama Panevėžio apygardos teisme. Valstybinį kaltinimą teisme palaiko Panevėžio apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis dideliais kiekiais numatytas laisvės atėmimas nuo 4 iki 8 metų.

Už šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kontrabandą numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.