Kauno apskr. VPK pareigūnai darbą organizavo ne tik Kauno mieste ir jo rajone, bet ir tikrino, ar vairuotojai blaivūs prie vairo sėda tiek ir Kėdainių, Jonavos bei Kaišiadorių rajonuose.

Per visą savaitgalį ir pirmadienio rytą pareigūnai, dirbdami Kauno apskrities teritorijoje, sustabdė apie 1 500 vairuotojų, maždaug pusei jų buvo tikrintas blaivumas.

Pirmadienį, vykdant blaivumo kontrolę, Kaune patikrinta 260 vairuotojų, 4 iš jų vairavo transporto priemones būdami neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis buvo nustatytas 3 vairuotojams, 1 – vidutinis. Dar 9 vairuotojai buvo išgėrę, tačiau neviršijo leistinos normos.

1970 m. gimusiam vyrui, vairavusiam automobilį „Opel Astra“, buvo nustatytas 0,50 prom. girtumas. „VW Transporter“ vairuotojui, gimusiam 1976 m., pareigūnai nustatė 0,64 prom. girtumą. „Chrysler“ automobilį vairavusiam vyrui, gimusiam 1965 m., nustatytas 1,41 prom. girtumas.

Apie 8.30 val. Kaune esančioje Raudonojo kryžiaus gatvėje pareigūnai patikrinimui sustabdė prie „VW Touareg“ vairo sėdėjusį vairuotoją, gimusį 1967 m., kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Vyrui, nusprendusiam sėsti prie vairo neblaiviam, alkoholio matuokliu nustatytas 1,63 prom. girtumas. Pareigūnai jį pristatė į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui, praneša Kauno apskrities policija.

Iš viso priemonės metu nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto pareigūnai išaiškino 12 neblaivių dviratininkų, 8 neblaivius automobilių vairuotojus, 5 vairuotojus, neturinčius teisės vairuoti transporto priemones. Patikrinti 2 pareigūnai, vairavę transporto priemones ne tarnybos metu, jie buvo blaivūs.

„Šia tiksline priemone mes siekiame ne tik išaiškinti neblaivius vairuotojus, bet ir pasiųsti prevencinę žinutę, kad alkoholio vartojimas ir vairavimas – nesuderinama. Būkime sąmoningi, rūpinkimės savimi ir kitais“, - pabrėždamas, kad tikslines policines priemones aktyviai vykdys ir toliau, teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.