Pirminiais duomenimis, per savaitę užregistruoti 8 eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai. Juose 1 žmogus žuvo, 16 sužeista.

Šiais metais (iki lapkričio 13 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose iš viso žuvo 314 žmonių (tarp jų 33 nepilnamečiai), t. y. žuvo 117 žmonių mažiau nei praėjusiais metais.

Šios savaitės didžiausia problema keliuose – pėstieji ir neblaivūs asmenys prie vairo. Tarp eismo įvykiuose visų sužeistųjų, pusė – pėstieji. Beveik visi įvykiai, į kuriuos pateko ir buvo sužeisti šie eismo dalyviai, įvyko miestų gatvėse, tamsiuoju paros metu. Nemaža dalis pėsčiųjų nukentėjo pėsčiųjų perėjose. Trys eismo įvykiai, kuriuose žuvo pėstieji, taip pat įvyko tamsoje (apie septintą ir vienuoliktą valandą vakaro).

Keletas eismo įvykių:
Lapkričio 8-osios pavakare Utenos rajone, kelyje Bradesiai–Dusetos–Daugailiai, posūkyje į dešinę nuo kelio nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Audi 100“. Žuvo 27 metų vairuotojas ir 30 metų keleivis – abu jie šio rajono gyventojai.

Lapkričio 9-osios vakare (apie septintą) Telšių rajone, kelyje Telšiai–Alsėdžiai–Barstyčiai–Skuodas, esant rūkui ir lijundrai, kelio posūkyje vairuojamo automobilio „Volkswagen Golf“ nesuvaldė 24 metų Telšių miesto gyventojas. Jis buvo neblaivus, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 1,59 promilės girtumas, teisės vairuoti neturi. Automobilis atsitrenkė į kelio atitvarus ir apvirto. Įvykyje žuvo 27 metų keleivis, šio rajono gyventojas. Sužeisti vairuotojas ir 29 metų keleivis, kuris taip pat buvo neblaivus (jam, pirminiais duomenimis, nustatytas 2,65 promilės girtumas). Jis buvo paguldytas į ligoninę. Automobilis ne tik techniškai netvarkingas, bet ir neapdraustas transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Lapkričio 10-osios popietę Kupiškio rajone, Alizavos miestelyje, į pakelės medį atsitrenkė automobilis „Audi 80“, vairuojamas neblaivaus, neturinčio teisės vairuoti 40 metų šio rajono gyventojo. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,20 promilės girtumas. Šiame įvykyje nukentėjo keturi žmonės: vairuotojas ir 9, 10 bei 31 metų keleiviai.

Lapkričio 11-osios vakare (apie vienuoliktą) Vilniuje, Minsko plente, ties įvažiavimu į vieno pastato kiemą, 39 metų Vilniaus rajono gyventojo vairuojamas automobilis „Volkswagen Passat“ partrenkė pagal transporto priemonių važiavimo kryptį einančią 60 metų to paties rajono gyventoją. Moteris žuvo.

Lapkričio 12-osios ryte (prieš aštuntą) Kaune, K. Petrausko gatvėje, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, 76 metų vyrą partrenkė ir sužeidė automobilis „Mitsubishi Carisma“, vairuojamas 26 metų Marijampolės savivaldybės gyventojo. Daugybinius sužeidimus patyręs pėsčiasis paguldytas į Kauno medicinos universiteto klinikų reanimaciją.