2013 m. lapkričio 4-6 d. Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos lankosi Rusijos Federacijos delegacija, vadovaujama Rusijos Federacijos Narkotikų apyvartos kontrolės tarnybos (toliau - FSKN) direktoriaus Ivanovas Viktoras Petrovičius.
FSKN direktorius Ivanovas Viktoras Petrovičius ir PD vadovas Saulius Skvernelis

Susitikimo metu, kuriame dalyvauja ir Lietuvos policijos generalinis Saulius Skvernelis, jo pavaduotojai bei Lietuvos kriminalinės policijos biuro atstovai, svarstoma nemažai abiems šalims aktualių klausimų, susijusių su neteisėtos narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartos kontrole.

Rusijos Federacijos delegacijos vadovo Viktoras Ivanovas apžvelgti bendrų Lietuvos ir Rusijos teisėsaugos institucijų operacijų rezultatai nuo 2010 metų rodo pakankamai gerą bendrą teisėsaugos institucijų darbą.

Svečiai pristatė Rusijos policijos dalyvavimą tarptautinėje operacijoje, kurios metu buvo likviduota tarptautiniu mastu veikusi organizuotos nusikalstamos grupuotės veikla. Lietuvoje sulaikyti Kauno „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderiai ir grupuotės nariai žinomi ir Rusijos teisėsaugai.

Praėjusią savaitę Rusijoje už tam tikrus atskirus epizodus nuteisti 4 šios grupuotės nariai, kuriems skirtos nuo 3 iki 9 metų laisvės atėmimo bausmės.

Policijos departamentas praneša, kad kalbėdamas apie tarptautinę operaciją, policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pasidžiaugė, kad buvo glaudžiai bendradarbiaujama tiek su kolegomis iš Rusijos, tiek su Europolu ir Eurojustu, o šis susitikimas tik dar labiau pagerins ir dabar efektyviai veikiantį abiejų šalių bendradarbiavimą.

Svečiai taip pat domėsis Lietuvos ir Rusijos teisėsaugos veiklos bendradarbiavimo klausimais, lankydamiesi LR Generalinėje prokuratūroje, Lietuvos Respublikos Užsienio ir Vidaus reikalų ministerijose.