Nepaisydami prasto oro ir be perstojo merkiančio lietaus, pareigūnai stabdė automobilius, tikrino vairuotojų dokumentus ir blaivumą. Per kelias valandas buvo sustabdyta apie 400 automobilių. Per reidą įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas.

Apie 8 valandą Išradėjų gatvėje buvo sustabdytas mikroautobusas. Transporto priemonę vairavęs asmuo teigė vairuotojo pažymėjimo su savimi neturįs, esą palikęs namuose. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad šis aplaidumas tik smulkmena. Pareigūnams kilo įtarimų, kad pusamžis vairuotojas neblaivus.

Alkoholio matuoklis spėjimus patvirtino. Vairuotojui nustatytas lengvas girtumas – 1,21 promilės. Šiaulietis teigė alkoholio vartojęs vakare, o šįryt prie vairo sėdo, nes reikėjo važiuoti į reabilitacijos centrą. Vyrui šis susidūrimas su policija jau ne pirmas. Prieš 5-erius metus jis buvo baustas už greičio viršijimą. Vyrui teko palikti mikroautobusą ir toliau važiuoti taksi automobiliu.

Kiti alkoholio matuokliu patikrinti vairuotojai (iš viso virš 100) buvo blaivūs. Tiesa, vienas jaunas vaikinas matuoklyje pamatęs visus nulius neslėpė džiaugsmo. Vairuotojas prisipažino vakare ragavęs alaus ir pamanęs, kad matuoklis aptiks nedidelę alkoholio koncentraciją kraujyje.

Per reidą pareigūnai nustatė dar kelis pažeidėjus. Dviem išsiblaškiusiems vairuotojams surašyti protokolai už tai, kad nesegėjo saugos diržų, vienas vairuodamas kalbėjo mobiliuoju telefonu. Dar vienam vairuotojui gresia bauda nuo 28 iki 43 eurų už tai, kad vairavo neįregistruotą transporto priemonę.