Tikrinimas buvo pradėtas apie 8 val. ir baigėsi 11 val.

Pirmas ir vienintelis neblaivus vairuotojas buvo sustabdytas apie 8.50 val. „Ford Focus" vairavęs maždaug 40 metų vyriškis važiavo su dviem keleivėmis. Jos, panašu, žinojo, kad jų vairuotojas įkaušęs: šalia vairuotojo sėdėjusi moteris net susiėmė abiem rankomis už veido, kai policininkas vyriškiui liepė lipti iš mašinos ir eiti į tarnybinį automobilį.

Beje, pasak kelių policininkų, išgėrusius vairuotojus dažnai išduoda keleivių elgesys - sustabdžius jie tampa neramūs, žvilgsnis laksto ir t.t.

„Ford" vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,82 promilės. Pasak pareigūnų, vyrui po vakarykščio vakarėlio derėjo ilgiau pamiegoti.

Kai į pagalbą (nuvairuoti „Ford Focus") atvyko draugas, pirmas įkliuvusio vairuotojo klausimas jam buvo: „Negėrei?".

Įtarimų buvo sukėlęs ir „VW Golf" vairuotojas, tačiau paaiškėjo, kad alkoholio kvapas sklinda ne nuo jo, o nuo plovikliu iš vidaus nuplautų langų.

Tarp sustabdytų automobilių buvo ir itin apverktinos būklės „Opel Astra" (skardos prarūdiję, posūkio žibintas išdaužtas, salono apdaila laikosi ant izoliacinės juostelės ir t.t.) be techninės apžiūros lipdukų ant numerių. Tačiau patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad techninė apžiūra šiai leisgyvei mašinai atlikta ir tebegaliojanti. Kol buvo tikrinami duomenys, iš „Opel" ėmė bėgti skysčiai. Nors techninė apžiūra atlikta, vairuotojas vis tiek turės mokėti baudą - neturėjo privalomojo draudimo.

Labai įtartinas pasirodė ir „Audi" su priekaba vairuotojas - iš tolėliau pamatęs policininkus ir sustabdytus automobilius, jis staigiai apsisuko ir nuvažiavo atgal. Pareigūnai jį pasivijo su įjungtais švyturėliais ir sirena.

Paaiškėjo, kad „Audi" vairavęs jaunas vyras turi visus reikiamus dokumentus, yra blaivus, mašinoje draudžiamų daiktų nėra ir t.t. - tiesiog idealus vairuotojas. Klausiamas, kodėl staiga apsisuko ir spruko, paaiškino galvojęs, kad tikrinimo vietoje bus didelės eilės.

Per beveik tris valandas įkliuvo 8 pažeidėjai: 1 anksčiau nufotografuotas stacionaraus greičio matuoklio ir nesumokėjęs baudos, 1 neblaivus ir 6 neturėję privalomojo draudimo arba nepraėję techninės apžiūros.