Du iš jų buvo sulaikyti gavus piliečių pranešimus apie neblaivius vairuotojus.

Vieną, vairavusį mikroautobusą „Renault Trafic“, pareigūnai sustabdė Eišiškių plente. 20.50 val. vyriškis važiavo namo iš parduotuvės, jam nustatytas vidutinis girtumas - 1,84 prom.

Kitą Kelių policijos patruliai surado Rinktinės g. po vidurnakčio - 0.16 val. „Audi A6“ vairuotojui, važiavusiam iš naktinės parduotuvės, nustatytas 1,55 prom. girtumas.

Reidas prasidėjo Geležinio Vilko g. Tuo metu visiems mieste dirbusiems patruliams buvo pranešta apie „Audi“, kurį vairuoja galimai neblaivus vairuotojas. Netrukus minėtasis automobilis pasirodė Geležinio Vilko g. ir buvo sustabdytas. Vairuotojui (gim. 1991 m.) nustatytas 2,21 prom. girtumas. Kartu važiavo ir neblaivus keleivis. Pastarasis bandė gelbėti draugą - siūlė pareigūnams rašyti protokolą jam, neva vairavo jis.

Girti vyrai pasakojo, kad atvažiavo iš Jonavos - keliavo pas vieno jų pusseserę, gyvenančią Švenčionėliuose (vėliau paaiškėjo, kad ji gyvena Pabradėje).

Prieš tris dienas buvo vairuotojo gimtadienis, ir vyrai, pasak keleivio, jį vis dar šventė. Bičiuliai elgėsi ramiai, buvo mandagūs ir labai atgailavo. Keleivis sakė, kad vairuotojas - kariškis.

Paskui reido dalyviai nuvažiavo į Ukmergės g. Čia įkliuvo atostogų į Lietuvą grįžęs emigrantas, vairavęs „Audi A3“. Anglijoje gyvenantis jaunas vyras pareigūnams pateikė anglišką vairuotojo pažymėjimą. Tačiau patikrinus duomenų bazę paaiškėjo, kad Lietuvoje iš jo atimta teisė vairuoti. Lietuviško vairuotojo pažymėjimo jis neteko pernai vasarą už tai, kad vairavo girtas.

Todėl jam buvo surašytas protokolas už vairavimą neturint tam teisės. Tai emigrantui labai nepatiko - laukdamas, kol pareigūnai surašys protokolą, jis garsiai keikėsi, rėkavo, grasino fotografams "sulaužyti galvą" ir pan.

Tradicinėje naktinių reidų vietoje, Pylimo g., buvo sustabdytos trys išgėrusios vairuotojos. Dvi iš jų neviršijo leidžiamos normos: BMW vairuotojai nustatyta 0,25 prom., o „Audi A3“ vairavusi mergina buvo dar blaivesnė - 0,19 prom.

Bet kito BMW vairuotoja, apie 2.30 val. važiavusi su vaikinu, normą viršijo smarkiai. Mergina (gim. 1990 m.) ilgai negalėjo deramai papūsti į alkotesterį, o kai jai tai pavyko, alkoholio matuoklis parodė 1,40 prom. Sakė gėrusi vyno.

Policijos automobilyje mergina ėmė verkti, sakė, kad susijaudino bijodama pakenkti mamos reputacijai. Nors ji nepasakė, kas jos mama, merginos pavardė tokia pati, kaip garsios Vilniaus advokatės Svetlanos Proninos, turinčios dvi dukras.