Sekmadienį ryte kelių policijos pareigūnai darbavosi Kaukaro žiede. Dauguma vairuotojų turėjo tvarkingus dokumentus, tik vienas „pamiršo“ apsidrausti autombilį, o trys lengviau atsikvėpė pamatę, kad promilės neviršija leistinos vairuoti normos. Tačiau tokia laimė nusišypsojo ne visiems.

Pareigūnai, baigiantis reidui, sustabdė automobilį „Seat Alhambra“. Vairavo jaunas vyras. Priekinėje keleivio vietoje sėdėjo mergina, gale – dar du vyrukai. Vairuotojui R. M., gimusiam 1983 m., labai nepatiko, kai pamatė ką rodo alkoholio matuoklis. Promilių nedaug, tačiau problemos didžiulės – alkoholio matuoklis parodė 0.48 prom. girtumą. Policijos pareigūnams vyras negalėjo pateikti ir vairuotojo pažymėjimo. Paaiškėjo, kad dėl to kaltas tikrai ne užmaršumas. Greičiau – įžūlumas, mat R. M. vairuotojo pažymėjimo jau netekęs už vairavimą išgėrus.

Dėmesys vyrui labai nepatiko – jis pratrūko keiksmais, tačiau po policijos pareigūnų pastabos aprimo. Pplicijos kelių patruliai leido susirinkti iš automobilio viską, ko vairuotojui ir keleiviams reikia ir iškvietė autovežį. Automobilis „Seat Alhambra“ už pakartotiną vairavimą išgėrus gali pas šeimininką ir nesugrįžti – pagal įstatymus, automobilis gali būti konfiskuotas.

Vyras su kartu važiavusiais bičiuliais išsikvietė taksi ir ėmė rinktis daiktus iš automobilio. R. M. į striukę suvyniojo geltonos spalvos plafoną, panašu, kad tokius naudoja taksi ir pasiėmė juostą, taip pat tokią pačią, kokios būna ant taksi automobilių šonų. 

Sulaukęs, kada automobilį paims autovežis, jaunas vyras keiksnodamasis nuėjo į taksi ir išvažiavo.

Daugiau išgėrusių vairuotojų nepasitaikė.

Šeštadienį kelių policijos pareigūnai darbavosi kitoje sostinės vietoje, Kirtimų gatvėje. Čia patikrinimas praėjo ramiai, rimtų pažeidimų neužfiksuota. Visgi keliems teks susimokėti už užmaršumą.

Policijos pareigūnų duomenimis, informacijos apie reidus netrūksta, nors niekuomet informacijos apie tai kur jie vyks, neskelbiama. Galbūt dėl to vis rečiau įkliūva išgėrę ar netvarkingus dokumentus turintys vairuotojai. Policijos departamentas kas savaitę primena, kad poilsio dienomis patikrinimai vyks visoje Lietuvoje.