Vilniuje Kelių policijos pareigūnų surengto reido metu įkliuvo net 4 asmenys, neturintys vairuotojo pažymėjimo.

Dienos pažiba tapęs vyras stebino baudų kiekiu už tą patį pažeidimą. Net 7 kartą baudžiamas „Mercedes“ vairuotojas neatrodė nustebęs ar nusiminęs.

„Kaip matome, jis jau ne vieną kartą yra baustas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo. Šis vyras jį prarado 2014 metais ir vis dar važinėja be jo. Tokie žmonės nepasimoko, manau, ši bauda vyrui nebus paskutinė“, – teigė policijos pareigūnas.

Policijos duomenimis, vyras (gim. 1988 m.) 2014 metais padarė avariją būdamas girtas. Tada iš jo vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas 54 mėnesiams.

Neturėdamas teisės vairuoti 2015 šis vyras vėl padarė avariją būdamas girtas. Tada jam buvo nustatytas sunkus girtumas. Po 2 mėnesių jis buvo nubaustas už vairavimą neturint tam teisės. Dar po 4 mėnesių, jau 2016 metais, vyras vėl buvo nubaustas už tą patį nusižengimą. Tų pačių metų rugsėjį jis dar kartą buvo sustabdytas ir nubaustas už vairavimą neturint teisės vairuoti.

Šias metais vyriškis jau trečia kartą turės susimokėti bauda už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo. Dabar jam gresia bauda nuo 450 iki 700 eurų.

Po kelių minučių buvo sustabdytas „Volkswagen“ automobilis. Jį vairavęs vyras (gim. 1991 m.) sakė, kad „Regitroje“ jam gaminamas naujas vairuotojo pažymėjimas.

Vyras buvo baustas neturėdamas vienerių metų vairavimo stažo. Dėl šios priežasties turėjo praeiti mokymus savo vairavimo mokykloje.

Vyriškis teigė, kad duomenų bazėje turi būti parašyta, kad viskas gerai, tačiau policijos pareigūnai nerado jo žodžius patvirtinančios informacijos.

Policijos pareigūnams taip pat įtarimą sukėlė tai, kad vyras buvo stipriai prisikvepinęs. Paprašius pasitikrinti girtumą jis dar labiau susijaudino. Alkotesteris parodė 0,44 prom.

Vyriškis turės keliauti į teismą už vairavimą neturint teisės vairuoti ir būnant lengvai apgirtusiam.

Kitas sustabdytas vyras (gim. 1968 m.) iš kart prisipažino, kad vairuoja neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

„Ford“ vairuotojas pareigūnams pasakojo, kad seniau turėjo didelę alkoholizmo problemą. Jis DELFI pasakojo, kad net neatsimena, kada prarado vairuotojo pažymėjimą.

Vyras atrodė ramus ir susitaikęs su gresiančia bauda.

Vilniaus policijos pareigūnai pasakojo DELFI, kad iš pat ankstaus ryto Sukilėlių gatvėje buvo nubaustas pirmasis vairuotojas, neturintis teisės vairuoti.