Kiek po vidurnakčio Laisvės pr. buvo sustabdytas pavežėjimo paslaugas teikiančios bendrovės „eTransport“ automobilis „Toyota Prius“. Paaiškėjo, kad keleivius vežiojantis vyras neturi vairuotojo pažymėjimo.

Lietuviškas vairuotojo pažymėjimas iš jo buvo atimtas, o pasibaigus bausmės terminui jaunas vyras neperlaikė vairavimo egzaminų. Buvęs emigrantas teigė, kad turėjo anglišką vairuotojo pažymėjimą, bet jį pametęs. Pavežėtojas nubaustas už vairavimą neturint tam teisės.

Apie 1 val. reido dalyviai atvyko į Geležinio Vilko g., prie tunelio.

Čia buvo sustabdytas „Lexus“ su baltarusiškais numeriais. Automobilio langai užtamsinti daug smarkiau, nei leidžiama Lietuvoje. Vairuotojui buvo duotas pasirinkimas: arba bauda, arba vietoje nuo langų nusilupti tamsinimo plėvelę. Baltarusis pasirinko baudą.

Pareigūnų susidomėjimą sukėlė ir „Volvo“, kuris staiga sustojo kitame tunelio gale, trečioje juostoje. Policininkai iškart nuvažiavo prie to automobilio. Vairuotojas teigė sustojęs, nes kažkas ėmę bildėti mašinoje, o ne todėl, kad priekyje pamatė policiją. Vairuotojas buvo blaivus, dokumentai tvarkingi. Pareigūnai patikrino automobilį - jokių įtartinų daiktų jame nerado. Vairuotojui buvo leista važiuoti toliau.

Reidui artėjant prie pabaigos, apie 2.30 val., atvažiavo girtas ukrainietis. „Opel Vectra“ vairavęs užsienietis išlipęs iš mašinos net svyravo. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 1,73 prom. girtumas. Todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas. Beje, vairuotojo manymu, toks girtumas visai nedidelis: „Argi čia daug?“.

Ukrainietis važiavo su dviem tautiečiais. Vyrai sakė, jog dirba Lietuvoje. Kol pareigūnai pildė dokumentus, „Opel“ keleiviai žurnalistams primygtinai siūlė pinigų, kad jie „ištrauktų“ (padėtų išvengti atsakomybės) jų draugą.

Iš viso per reidą nubausti 33 vairuotojai. Dauguma už tai, kad neturėjo draudimo, techninės apžiūros, klevo lapo.