Dėl šių nusikaltimų Panevėžio apygardos prokuratūra pareiškė kaltinimus keturiems 19-22 metų jaunuoliams.

Prokuratūra informuoja, kad mirtimi pasibaigęs konfliktas Rokiškyje, Panevėžio gatvėje įvyko sausio 1-osios dienos vakarą, apie 20.30 val.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad į aikštelę prie parduotuvės jaunuoliai tą vakarą dviem automobiliais atvažiavo pasikalbėti dėl anksčiau įvykusio incidento. Paaiškėjo, kad vienas iš teisiamųjų, 20-metis J. M., susitikimo išvakarėse, viename kaime netoli Rokiškio sutinkant Naujuosius, įsivėlė į konfliktą su pažįstamu jaunuoliu.

Jaunuolių kompanijoms susitikus Panevėžio gatvėje prie parduotuvės konfliktas įsižiebė iš naujo. Į muštynes įsitraukė ne tik J. M. su savo priešininku, bet ir abiejų jų draugai.

Muštynių metu peilio dūriu į širdį sužalotas 22 metų rokiškėnas R .S. mirė po kelių valandų Rokiškio ligoninėje. Dar dviem jo draugams – 23 metų T. B. ir 20-mečiui L. B. buvo subadytos kojos, krūtinė, plaštaka. Tik dėl laimingo atsitiktinumo jie išvengė sunkesnių sužalojimų.

Anksčiau du kartus teistam T. S. pareikšti kaltinimai dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų, nesunkaus sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto disponavimo šaudmenimis. Atlikdami kratą jo namuose, policijos pareigūnai surado 57 vienetus 5,6 kalibro šovinius.

Kartu su juo bus teisiami 20 metų J. M. ir M. G. bei 19 metų D. Š. Šie rokiškėnai kaltinami nesunkiu kūno sužalojimu iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimu.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė pabrėžė, kad nustatyti kaltininkus buvo sudėtinga – muštynėse, vykusiose tamsiu paros metu, dalyvavo beveik dešimt jaunų vyrų, todėl pareigūnams teko nelengva užduotis išsiaiškinti kiekvieno jų vaidmenį per incidentą. Pasak prokurorės J. Sabaliauskienės, šiame ikiteisminiame tyrime ypač profesionaliai dirbo Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Renatas Trepekas. Jo bei kitų pareigūnų koordinuotas bei operatyvus darbas lėmė, kad šios sudėtingos bylos ikiteisminis tyrimas buvo atliktas per gana trumpą laikotarpį.

Už nužudymą iš chuliganiškų paskatų LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.