Liepos 18 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai atliko kratą Vilniuje, Geležinio Vilko gatvės namo bute. Rasta apie 9 gr. narkotinių medžiagų (įtariama – heroino) ir sulaikyta bute gyvenusi romė, gim. 1987 m.

Moteris yra gerai žinoma policijos pareigūnams - šiuo metu teisme jau yra byla, kurioje ji kaltinama narkotinių medžiagų platinimų.

Per kratą rastos ir svarstyklės narkotinėms medžiagos sverti, 720 eurų, įtariama, gautų pardavinėjant narkotikus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (LR BK 260 str.). Moteris uždaryta į areštinę, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl jos suėmimo.

Prieš pradėdami kratą, pareigūnai į pagalbą pasikvietė Vaikų teisių apsaugos tarnybos Vilniaus skyriaus darbuotojus, nes bute buvo mažamečių ir nepilnamečių vaikų. Kadangi vaikų motina buvo sulaikyta, o tėvas atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, Vilniaus miesto savivaldybės Vaikų teisių apsaugos inspektorės į ligoninę išvežė 2 mažyles (vienai jų sukakę vieneri metukai, kitai - tik 10 mėn.), o 6, 7 ir 16 metų berniukus - į globos namus.