Reaguojant į piliečių nusiskundimus, specialiomis policijos spalvomis nežymėtu automobiliu avaringame S. Batoro gatvės ruože, kur nustatytas leistinas 50 km/val. greitis, specialios leistino važiavimo greičio kontrolės priemonės metu buvo kontroliuojamas ir fiksuojamas automobilių važiavimo greitis.

Policijos pareigūnai informuoja, kad visi užfiksuoti 380 greičio mėgėjų bus patraukti administracinėn atsakomybėn. Tarp užfiksuotų atvejų dažniausiai pasitaikė 20–30 kilometrų per valandą greičio viršijimas. Tokio greičio mėgėjams bus skirtos nuo 30 iki 90 eurų piniginės baudos.

Tiems, kas važiavo didesniu, kaip 80 km/val. greičiu, teks pakloti nuo 120 iki 230 eurų, o pradedantiesiems vairuotojams, krovininių automobilių, ir tų, kuriose yra daugiau kaip 9 sėdimos vietos, vairuotojams, bus atimta teisė vairuoti nuo 3 mėnesių iki 1 metų.

Policijos duomenimis, šiame pavojingame kelio ruože įvyksta nemažai eismo įvykių. Šį trečiadienį, sausio 18 d., apie 18 val., 18-metė vilnietė, vairuodama automobilį „BMW 530“, nesilaikė leistino važiavimo greičio, nesuvaldė galingos transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio. „BMW 530“, kuriame važiavo 4 jaunuoliai, vertėsi kelis kartus, ir atsitrenkė į priešpriešine eismo juosta važiavusį automobilį „Opel Zafira“, kurį vairavo 33 metų vyras. Į ligoninę paguldyta „BMW 530“ vairavusi mergina ir kartu važiavęs 19-metis vaikinas. 15-metė „BMW 530“ keleivė gydoma ambulatoriškai, o 18-metis keleivis ir „Opel Zafira“ vairuotojas sužeisti nebuvo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad viešos ir neviešos leistino greičio kontrolės priemonės yra ir bus vykdomos nuolat, įvairiuose šalies keliuose, avaringuose ir pavojinguose kelių ruožuose.