"Vienas pareigūnas nukentėjo nuo smūgio į galvą, kitas po įvykio kreipėsi į medikus dėl ragenos nudeginimo dujų balionėliu", - sakė P.Radvilavičius.

Renginio metu tvarką iš viso prižiūrėjo iki 500 policijos pareigūnų.

Griežtai saugomoje teritorijoje įvykusių pirmųjų seksualinių mažumų eitynių dalyvius Vilniuje šeštadienį pasitiko apie 1000 protestuotojų, kurie sakė esą prieš "homoseksualizmo propagandą". Vienas protestuotojas įžeidžiančius šūkius seksualinių mažumų atstovams šūkavo iš valties upėje.

Šeštadienį dėl viešosios tvarkos pažeidimų ir neleistinų daiktų per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje buvo sulaikyti 19 protestuotojų.

Neramumai prasidėjo seksualinių mažumų renginiui einant į pabaigą, kai maždaug už pusantro šimto metro buvę protestuotojai ėmė veržtis per tvorą, skyrusią juos nuo renginio vietos. Įvairiais daiktais ir dūminiais užtaisais protestuotojų apmėtyti policininkai panaudojo ašarines dujas.

Trims asmenims ketinta iškelti baudžiamąsias bylas dėl viešosios rimties trikdymo, nes jie galėjo būti susiję su incidentu, per kurį dėl paleisto akmens nukentėjo fotografas. Likę asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn, nes turėjo neleistinus daiktus - dujinius ginklus, dūmines ar garsines granatas.

Pirmąkart Lietuvoje surengtos seksualinių mažumų eitynės visuomenėje sulaukė prieštaringų vertinimų. Teismo sprendimu jos iš pradžių buvo uždraustos, bet vėliau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas vis dėlto leido eitynes. Apklausos rodo, kad eitynėms nepritaria trys ketvirtadaliais šalies gyventojų.